Cumhuriyet Halk Partisi eski İl Başkanı Cengiz Atlas, 7 Haziran’da yapılacak Genel Seçimler’de CHP’den milletvekili olabilmek için aday adaylığını açıkladı.
Cengiz Atlas, Cumartesi günü CHP İl Başkanlığı’nda düzenlediği bir basın toplantısıyla adaylığını kamuoyuna duyurdu.
Çok sayıda CHP’linin destek verdiği ve âdeta gövde gösterisine dönüşen basın toplantısında ilk olarak söz olan İl Başkanı Gürsel Yıldırım, “CHP’nin cesur yüreği” şeklinde nitelendirdiği Cengiz Atlas’a yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür etti.
Ardından partililere hitap eden Cengiz Atlas, Parti Genel Merkezi’nin aldığı kararla 29 Mart’ta Çorum’da hâkim denetiminde bir önseçim yapılacağını hatırlatarak, “Milletvekili sıralamasını belirlemek amacıyla yapılacak bu önseçimden kimin önde çıkacağının hiç önemi yok. Burada asıl önemli olan CHP’yi iktidara taşıyacak olan 7 Haziran Seçimleri’dir. Dolayısıyla sıralama değil, CHP’yi elbirliğiyle iktidara taşımak önemlidir. Ülke uçurumun kenarındayken kimsenin sıralamaya takılma lüksü yoktur. Cumhuriyet kazanımlarının özelleştirme adı altında peşkeş çekilmesine seyirci kalma lüksü yoktur.” diye konuştu.
Konuşması sık sık “Çorum seninle gurur duyuyor” sloganlarıyla kesilen CHP Çorum Milletvekili Aday Adayı Cengiz Atlas, 7 Haziran seçimlerinde AKP iktidarını hep birlikte sandığa gömeceklerini belirterek, “Buna gönülden inanıyorum. Çünkü sizlerin emeği 7 Haziran’da sandıkları patlatmaya yetecek.” dedi.
AKP iktidarını da sert sözlerle eleştiren Cengiz Atlas konuşmasından şöyle sürdürdü:
“2002 yılından beri AKP, toplumu daha kolay yönetip yönlendirebilme adına sistemli bir şekilde üretimi sürekli azaltmıştır. 2002 yılında Türkiye kendisine yeten ve komşularını da besleyen bir ülke durumundayken bugün buğdayı, arpayı, eti, samanı ithal eder bir ülke durumuna gelmiştir. AKP iktidarı insanları insanlarımızı yoksullaştırmak için üretimi sistemli ve bilinçli bir şekilde durdurmuştur. Çünkü bir ülkede insanları fakirleştiremezseniz kendinize muhtaç hâle getiremezsiniz. AKP, toplumu fakirleştirerek oy deposu haline getirmeye kalkışmıştır. Üretimin olmadığı bir ülkede yoksulluk ve fakirlik artar, insanlık onuru ayaklar altına alınır. İktidarda bulunduğu yaklaşık 12 yıllık bir sürede akıl almaz bir kadrolaşmaya giden AKP iktidarı ülke yönetimini âdeta arapsaçına çevirmiştir. Özelleştirme adı altında tüm Cumhuriyet kazanımlarını bir avuç yandaşına peşkeş çekmiştir. 17-25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonu AKP’nin ipliğini pazara çıkarmıştır. Milli gün ve bayramlarımızın içini ve içeriğini boşaltmaya çalışmışlardır. Önümüzdeki seçimler bu nedenle çok önemlidir. 7 Haziran’da elbirliğiyle haramilerin saltanatını yıkacağız. Bunların iktidarını sandığa gömeceğiz.”
CHP Milletvekili Aday Adayı Cengiz Atlas sözlerini, “Çorum’u daha özgür ve kalkınmış kılabilmek için aday oldum. Dodurga’daki maden işçilerinin haklarını savunmak için, köylerimizdeki yol, su, asfalt sorununa çözüm bulabilmek için aday oldum. Cumhuriyete ‘reklam arası’ diyen zihniyete karşı durmak için ve Cumhuriyet değerlerini korumak için aday oldum. Herkesten destek bekliyorum.” şeklinde tamamladı.


(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim