Dün 12:30’da Pirbaba Parkı’nın Bahabey Caddesi girişinde bir araya gelen Birleşik Kamu-İş üyeleri, ellerinde döviz ve pankartlarla AKP’nin emekçi sınıfına yönelik politikalarını eleştirdiler.

Eğitim-İş İl Temsilcisi İlhan Yaşar ve Vatan Partisi eski İl Başkanı Mehmet Patlar’ın da hazır bulunduğu etkinlikte Birleşik Kamu-İş adına Genel Sağlık-İş İl Temsilcisi Yalçın Çiftçi tarafından bir basın açıklaması yapıldı.

1 Mayıs’ın 1890 yılından bu yana, “Uluslararası İşçi Sınıfının, Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü” olarak kutlandığını anımsatan Yalçın Çiftçi, “1 Mayıs bu yıl, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra AKP Hükûmeti’nin ilan ettiği OHAL’le birlikte kamu emekçilerinin ve işçi sınıfının kazanılmış haklarına karşı giriştiği saldırıların yoğunlaştığı bir dönemde gerçekleşmektedir.” dedi.

Yalçın Çiftçi açıklamasında şu görüşleri paylaştı:

“AKP iktidarının, oluşturmak istediği yeni siyasal rejim, emekçi sınıfların sömürüsünü artırmaktadır. Kamu emekçilerinin iş güvencesinin elinden alınmak istenmesi, taşeronlaşmanın, esnek ve güvencesiz çalışmanın yaygınlaşması, işçi ve emekçilerin çalışma ve yaşam koşullarının, giderek ağırlaşmasına yönelik yasal düzenlemeler ve atılan fiili adımlar sürmektedir.

Bizler kamu emekçileri olarak, işçi sınıfının bir parçası olduğumuzun, geleceğimizin tüm emekçilerle birlikte şekilleneceğinin farkındayız. AKP iktidarının ve Cumhurbaşkanı’nın ‘İşçi ve memur ayrımını ortadan kaldıracağız’ söylemi ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda yapılması plânlanan değişiklikle, iş güvencesinden yoksun bir kamu istihdamı oluşturulmak istenmektedir.

İktidar, her fırsatta memurun iş güvencesine yönelik saldırılarda bulunmaktadır.  Siyasal iktidarın istediği, memurların hukuka değil kendisine bağlı olmasıdır. Bunu sağlamanın birinci koşulu, devlet memurlarının iş güvencesini ortadan kaldırmaktır.”

“AKP’NİN AMACI FARKLI…”

AKP iktidarının asıl hedefinin; kamu kurumlarının tamamının baştan aşağı yapılandırılarak sermayenin ihtiyaçları doğrultusunda, ticarî bir özelleştirilme olduğunu belirten Çiftçi, “Birleşik Kamu İş olarak; kamu çalışanlarının iş güvencesini ortadan kaldıracak, kamusal hizmetleri ticarileştirip, özelleştirecek, ulus devleti çökertecek ve sendikaların kapısına kilit vurulmasına neden olacak girişimlere karşı Hükümeti uyarıyoruz. Artık bıçak kemiğe dayanmıştır.” ifadelerini kullandı.

“BU MÜCADELE KAZANILDIĞINDA…”

Sermaye güdümlü iktidarlar eliyle, ülkemizdeki emeğin sömürülmesi düzenine, emekçilerin “Birlik, mücadele ve dayanışma” ruhuyla karşı koyacaklarına olan inancını dile getiren Yalçın Çiftçi sözlerini, “Bu mücadele kazanıldığında; emekçi alın terinin karşılığını alacaktır. Yoksulluk ve işsizlik yok edilecektir. Hakça bir paylaşım düzeni kurulacaktır. Herkes için güvenceli bir iş, herkes için insanca yaşam hakkı sağlanacaktır. Cumhuriyet’in laik, demokratik, kamusal sağlık ve eğitim politikaları yaşama geçirilecektir. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği çağdaş, laik, demokratik Cumhuriyet daima yükselecek, ebediyen yaşayacaktır.” şeklinde tamamladı.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim