Akkaya, “AKP demokratik açılım ve yeni anayasadan bahsederken bunun tersine bütün uygulamaları anti demokratik bir çizgide yol almaktadır. Cumhuriyettin hiçbir döneminde hırsızlık, yolsuzluk ve yasa tanımazlık da bu kadar açık bir ihlâl ve yüzsüzlük görülmemiş. Halkın hiçbir kesiminde devletin savcısına, hâkimine ve polisine güven kalmamışken yasaların sadece halkın bir kesimine karşı kullanıldığı açıktır” dedi.
HDP’nin barajı aşması için halkın desteğini isteyen Akkaya, “% 100 üzerinden bir hesap yaptığımızda geçen seçimlerde AKP’nin aldığı oy oranı sadece %34 civarındadır. Ama onlar bu baraj kandırması altında yanlış bir matematik hesabıyla %52 olarak iddia ediyorlar. Baraj bu anlamda ya kaldırılmalı ya da halkın oyu ile yerle bir edilmelidir” ifadesini kullandı.
Akkaya’nın konuyla ilgili açıklaması şöyle:
“7 Haziran milletvekili seçimlerine henüz 4 ay bir zaman kala AKP ve MHP gibi siyasi partiler şimdiden meydanlara inerek halktan kendilerine oy vermelerini istemektedirler.
Ne yazık ki kendine sol ve sosyal demokrat diyen CHP’nin durumu da bunlardan farklı değildir.
Bu partilerin genel başkanlarının meydanlarda veya çeşitli etkinliklerde birbirilerine karşı yapmış oldukları konuşmalarına, parti temsilcilerinin üslup ve açıklamalarına bakıldığında utanç verici bir durum söz konusudur. Bu partilerin siyasi bir parti olarak halkın önüne koymuş oldukları hâlâ doğru dürüst bir projeleri yoktur. Bu partilerin seçim konuşmalarındaki konuşmaları söz düelloları, Osmanlı tokatı ve belden aşağı hakarete varan, ırkçı ve mezhepçi konuşmaları, halkları karşı karşıya getirmenin ötesinde bir işe yaramadığı gibi halkada hizmet etmedikleri açıktır. Aynen giden belediye seçimlerinde olduğu gibi bu seçimde bu partilerin nasıl bir seçim propagandası yapacaklarının bize ipuçlarını vermektedirler.
AKP’nin tek bir projesi var. AKP’de tek adamın istekleri bütün toplumun talep ve beklentilerinin önüne geçmiş. Adam İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olmuş, AKP Parti başkanı olmuş, TC. Başbakanı olmuş, TC. Cumhurbaşkanı olmuş tek adama artık bunlar da yetmiyor. Bu adam devlet başkanlığına göz dikmiş. Suudilerle var olan ilişkileri onu halifeliğe özendiriyor. Çünkü onun kafası sadece tek, teklere çalışıyor. Aynen geçmişteki Süleyman Demirel’in konumu böyleydi. Hep Süleyman, hep Süleyman.
Eğer bu ülkenin halkı bu tekçi zihniyetten kurtulup demokratik, barışçı ve refah bir ortamda yaşamak istiyorlarsa bunun çaresi 7 Haziran 2014 milletvekili seçimlerinde HDP’ye oy vererek HDP’nin mutlaka barajı geçmesini sağlamak olmalıdır.
Hesap çok basit. HDP’nin hali hazırda 36 milletvekili var. Barajı geçerse bir o kadar da AKP’den alacak. Seçim sonunda 70 civarında bir milletvekili sayısı elde edecek. AKP ise şimdiki sayısından en az 30 ile 35 milletvekili daha kaybedecek. Geçmiş seçimde HDP Kürt bölgesinde yer alan şehirlerde 100.000 oyla bağımsız bir milletvekili çıkarırken AKP aynı şehirlerde 10.000 oyla bir milletvekili çıkardı. AKP %10 barajı nedeniyle 10 puan sayısına katarken seçime katılmayan halkın oylarının da önemli bir kısmını kendi partisine kazandırmaktadır. % 100 üzerinden bir hesap yaptığımızda giden seçimlerde AKP’nin aldığı oy oranı sadece %34 civarındadır. Ama onlar bu baraj kandırması altında yanlış bir matematik hesabıyla %52 olarak iddia ediyorlar. Baraj bu anlamda ya kaldırılmalı ya da halkın oyu ile yerle bir edilmelidir.”
(ÇORUM HABER)
Editör: TE Bilisim