Eğitim-Sen Çorum Şubesi Başkanı Mehmet Öztürk, Albayrak İlkokulu İşyeri Temsilcisi olan 36 yıllık öğretmen Sultan Soylu’nun bir öğrenci velisi tarafından saldırıya uğradığını iddia ederek, “Öğretmemize yapılan saldırıyı nefretle kınıyoruz. Bu tür saldırılar AKP Hükûmeti’nin, öğretmenleri toplum gözünde itibarsızlaştırmaya yönelik politikalarından bağımsız düşünülemez.” dedi.
Eğitim-Sen Şube Başkanı Mehmet Öztürk ve çok sayıda Sendika üyesi dün Albayrak İlkokulu önünde bir araya gelerek yaşanan olayı protesto ettiler.
Burada bir basın açıklaması yapan Öztürk, eğitim emekçilerine yönelik saldırıların artarak devam ettiğini belirterek, bu saldırılardan sonuncusunun Albayrak İlkokulu Eğitim-Sen İşyeri Temsilcisi, 36 yıllık öğretmen Sultan Soylu’nun yaşadığını söyledi.
Olayın, Sultan Soylu’nun bir öğrenci velisiyle görüşmesi sırasında yaşandığını aktaran Öztürk; veliye, geç kaldığı için öğretmen tarafından “Neden geç kaldınız?” diye sorulduğunu, bunun üzerine ise, öğrenci velisinin “Mukabelem vardı, onu bitirmeyince gelemezdim.” diyerek sert tepkide bulunduğunu iddia etti.
Mehmet Öztürk açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Daha sonra öğrenci velisi sinkaflı sözler sarf ederek ağır hakaretlerde bulundu ve okul idaresinin de tanık olduğu olayda öğretmenimizi darp etti. Veli bununla da yetinmeyip okulun rehber öğretmenine de benzer bir saldırıda bulundu. Okul idarecilerinin gözleri önünde okul koridorunda fiili saldırıya maruz kalan üyemiz darp raporu aldı ve karakola giderek olayın faili veli hakkında şikâyetçi olmuştur.
Bu saldırılar siyasi iktidarın ve Millî Eğitim Bakanı’nın öğretmenler için ‘Haftada 15 saat çalışıyorlar, 2 ay tatil yapıyorlar. Öğretmenlerde kalite yok, öğretmenlere itibar kazandıracağız’ şeklindeki açıklamalarından ve AKP hükümetinin öğretmenleri toplum gözünde itibarsızlaştırmaya yönelik politikalarından bağımsız düşünülemez.
Yüz binlerce eğitim emekçisi, görevlerini yerine getirirken bir taraftan eğitim sisteminin yıllardır çözülemeyen sorunlarıyla boğuşmakta, tüm olumsuzluklara rağmen büyük fedakârlıklarla çalışmakta yaptığı işin karşılığını alamadığı gibi hem sistem tarafından hem de burada yapılan saldırıya benzer saldırılara maruz kalmaktadır. Öğretmenlerin toplumdaki itibarını zedelediği gibi toplum üzerinde de olumsuz etkiler bırakmaktadır.
Bu saldırıyı sadece buradaki arkadaşımıza değil, tüm eğitim emekçilerine yapılmış bir saldırı olarak değerlendiriyoruz. Arkadaşımıza yapılan bu saldırıyı nefretle kınıyor, olayın takipçisi olacağımızı tüm kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.” (Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim