CHP İl Başkanı Hasan Suvacı dün Türk-İş İl Temsilcisi ve Şeker İş Şube Başkanı Sefer Kahraman ile beraberindeki heyeti kabul etti.
Sefer Kahraman, Hasan Suvacı’yı CHP İl Başkanlığı’na seçilmesinden ötürü tebrik ederek başarılar diledi.
Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğine vurgu yapan Sefer Kahraman, “Ülkemizin bekası için birlik ve beraberliğimizi korumalıyız. Bu konuda muhalefet partilerine de büyük iş düşüyor.” dedi.
CHP İl Başkanı Hasan Suvacı da AKP iktidarının özellikle dış politika alanında büyük yanlışlıklar yaptığını belirterek, bu nedenle Türkiye’nin dünyada yalnızlaştırılan bir ülke hâline dönüştüğünü söyledi.
Türkiye’nin etrafında yeni sınırlar çizildiğine dikkat çeken Suvacı, “Ortadoğu’da söz sahibi bir ülke iken şimdi Bölge’deki gelişmelerin dışında tutuluyoruz. ABD ve Rusya’nın anlaşmasıyla ülkemizin etrafında yeni sınırlar çiziliyor. Biz ise eli kolu bağlı olmuş gibi kaldık. Türkiye hiç olmadığı kadar yalnızlaştırıldı. Bu süreçte bizim Cumhurbaşkanımız ise muhtarları karşısına alıp nutuk çekmekle meşgul. Oysa biz CHP olarak bugünlerle ilgili daha önce uyarılarımızı yaptık ancak öyle oldu ki ‘Vatan hainliği’ ile suçlandık. Gelinen nokta bizim çırpınışlarımızı haklı çıkardı.” diye konuştu.
Chp İl Başkanı Hasan Suvacı, ülkenin içinde bulunduğu kötü durumdan çıkış yolunun sadece CHP’den geçtiğini belirterek, “Bu kötü gidişin tek çıkış yolu CHP’dir. İlişkilerimizin bozuk olduğu tüm ülkelerle yeniden dostluk tesis ederek, Türkiye’yi yalnızlaştırılmaktan kurtarabiliriz. Çorum halkının da bu yönde sağ duyusuna güvernimiz tamdır.” İfadelerini kullandı.



(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim