İl Genel Meclisi’nin dünkü toplantısına, gündem dışı söz alan AKP’li Ortaköy Meclis Üyesi Mustafa Çelik’in çıkışı damga vurdu.
AKP’li üye Mustafa Çelik konuşmasında Özel İdare çalışanlarının köylerde makam arabalarıyla dolaşmalarına anlam veremediğini belirterek şu görüşleri dile getirdi:
“İl Genel Meclisi üyeleri olarak bizler bütün bir yıl hangi köye nasıl hizmet yaparız diye çaba gösterirken, İl Özel İdaresi’nde müdür bile olmayan bazı kişilerin, makam arabalarıyla köylerde boş boş gezmelerinin anlamı nedir? Bu insanlar kimi denetliyor? Çöp arabası geliyor, süpürge arabası geliyor, İş-Kur’luları taşıyan otobüs geliyor, arkasından makam arabası geliyor. Bu kişilere makam arabasını kim tahsis etmiş? Bizler burada 1 kuruşun hesabını yaparken, çöp atmak için sergilenen bu israf ve saltanata nasıl göz yumuluyor? Bu durum, İl Özel İdaresi’nde işini hakkıyla yapan kişilerin de çalışma ritmini olumsuz etkiliyor. Bu devletin arabasını boş yere yıpratmaya ve mazotunu keyfe keder harcamaya hiç kimsenin hakkı olamaz. Burası çiftlik değildir. Yaşanan bu israfı benim vicdanım kaldırmıyor. Makam arabalarıyla israfa neden olan bu kişiler İl Özel İdaresi’nin işine yarayacak konumda değilseler, başka kurumlara gönderilsinler. Ne yapıyorlarsa yapsınlar...” (Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim