Türkiye Barolar Birliği Eğitim Merkezi tarafından bu yıl ikinci kez düzenlenen Stajyer Avukatlar Türkiye Kurgusal Duruşma Yarışması’nı izlemek üzere Ankara’da bulunan Altan Akpınar, yarışma sonrasında bazı Baro başkanlarıyla birlikte TBB Başkanı Feyzioğlu’na bir nezaket ziyareti gerçekleştirdi.
Çorum Barosu Başkanı Akpınar’ın yanı sıra Aksaray Barosu Başkanı Levent Bozkurt, Antalya Barosu Başkanı Alper Tunga Bacanlı, Bolu Barosu Başkanı Ferit Atalay, Çankırı Barosu Başkanı Erkan Köroğlu, Kars Barosu Başkanı İbrahim Baştimar, Kırıkkale Barosu Başkanı Erol Çakır, Nevşehir Barosu Başkanı Mustafa Necmi Öncül ve Trabzon Barosu Başkanı Orhan Öngöz’ün de yer aldığı ziyarette avukatlık mesleğine ilişkin güncel gelişmeler değerlendirildi.

KARS BAROSU STAJYERLERİ BİRİNCİ
Öte yandan Türkiye Barolar Birliği Stajyer Avukatlar Türkiye Kurgusal Duruşma Yarışması’nda Kars Barosu stajyerleri birinci, İstanbul Barosu stajyerleri ikinci, Antalya Barosu stajyerleri ise üçüncü oldu.
47 baronun katılımıyla yedi coğrafi bölgede eş zamanlı olarak gerçekleştirilen elemelerde bölge birinciliğini alan takımların yarıştığı final, 17-18 Ekim tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirildi.
Bölge birincisi olan İstanbul, Denizli, Antalya, Aksaray, Trabzon, Kars ve Diyarbakır barolarının yarıştığı finalde, stajyer avukatlar çektikleri kura sonucuna göre aynı “olay metni” üzerinden yaptıkları iddia ve savunma ile yargıç masasına oturan jüri üyelerinden puan toplamaya çalıştılar.
Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen TBB Stajyer Avukatlar Türkiye Kurgusal Duruşması Yarışması; yargının kurucu unsuru olan savunmanın temsilcisi avukatı, diğer kurucu unsurlar karar ve sav temsilcileri olan hâkim ve savcı ile birlikte, hukuka ve etik kurallara uygun olarak gerçekleştirecekleri yargılama faaliyetine ve duruşmaya hazırlamayı amaçlıyor.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim