Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin ölümü ve iki polisin şehit edilmesiyle sonuçlanan Diyarbakır’daki olay üzerine 1 Aralık 2015 tarihinde Adliye önünde basın açıklaması yapan Çorum Baro Başkanı Altan Akpınar ve Baro yöneticileri hakkında “kovuşturmaya yer olmadığı” kararı verildi.
Emniyet tarafından düzenlenen tutanağa dayalı olarak Çorum Valiliği tarafından Baro yöneticileri hakkında, “yasaya aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme” gerekçesiyle suç duyurusunda bulunulmuştu.
Soruşturma evrakını inceleyen Cumhuriyet Savcılığı, ilgili yasaya göre basın açıklaması yapmak için önceden izin ve bildirim zorunluluğu bulunmadığını, açıklama içeriğinin de fikir ve düşünce hürriyeti kapsamı dışına taşacak bir mahiyet arz etmediğini , suç unsuru taşımadığını, şehit olan polis memurları ile Tahir Elçi’ye rahmet dileğinde bulunulduğunu belirleyerek kovuşturmaya yer olmadığı kararına vardı.
Baro Başkanı Akpınar, bu kararı sosyal medya hesabından duyurarak, son derece yasal ve doğal bir basın açıklaması için suç duyurusunda bulunulmasına anlam veremediğini söyledi.
Editör: TE Bilisim