MHP’li adayın 13 yıllık AKP iktidarıyla ilgili olarak gerçeği yansıtmayan, halkı kandırmaya yönelik bir takım söylemlerde bulunarak 1 Kasım öncesinde partilerini yıpratmaya çalıştığını savunan Rumi Bekiroğlu, demiryolu projesi ile ilgili eleştirilere de cevap verdi.
Çorum açısından son derece önemli olan ve tarihinin de en büyük yatırımı olarak görülen demiryolu projesinin hükümet programı olarak aşama aşama devam ettiğini kaydeden Bekiroğlu, Çorum'un yaklaşık yüz yıllık özlemi demiryolu projesinin artık somut bir hale geldiğini vurguladı.
Proje ile 289 kilometre uzunluğunda hızlı, çift hatlı elektrikli ve sinyalli bir demiryolu yapılacağını anlatan Rumi Bekiroğlu, Karadeniz’i İç Anadolu’ya ve Akdeniz Bölgesi’ne bağlayacak ve ülkemizin en önemli kuzey-güney aksı olacak proje ile söz konusu koridor yüksek standartlı hale dönüştürüleceğini kaydetti. Bekiroğlu, demiryolu ile yıllık 2,5 milyon yolcu ve 3,25 milyon ton yük taşınması hedeflenen projenin toplam maliyeti 5,5 milyon TL olarak açıkladı.
Sürecin hızlı bir şekilde yürütülmesi için kesin proje hazırlama ihaleleri Delice-Çorum, Çorum-Merzifon ve Merzifon-Samsun olmak üzere 3 kesim halinde planlandığını söyleyen Bekiroğlu, Delice-Çorum kesiminin ön yeterlilik ihalesi Haziran ayında, yaklaşık 96 kilometre’lik 'Çorum-Merzifon Demiryolu Etüt Proje, Mühendislik ve Danışmanlık Hizmet Alımı’ işinin ise Eylül ayında yapıldığını, önümüzdeki günlerde de Merzifon-Samsun bölümünün ihalesinin yapılacağına, yaklaşık 19 milyon lira yatırım bedelli Mühendislik Hizmetleri ve Uygulama Projesi’nin böylelikle 2 yılda tamamlanacağını vurguladı.
(İHA)
Editör: TE Bilisim