Gerek AKP Genel Merkezi gerekse AKP İl Başkanlığı’na dün 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimleri’nde Çorum Milletvekili aday adaylığı için 10 isim daha başvuruda bulundu.
AKP Çorum Milletvekilleri Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt ve Cahit Bağcı’nın ardından dün de aday adaylığı için ilk başvuru yapan isim TBMM İdare Amiri ve Çorum Milletvekili Salim Uslu oldu. Uslu, AKP Genel Merkezi’ne giderek başvurusunu yaptı.
“Kader ve siyaset denkleminde yüzünü hakka dönen biri olarak gündelik siyasi planım yok. Çorum’u bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bir bütün olarak görerek, hizmet etmeye talip oluyoruz. Rabbim hakkımızda ve milletimiz için hayırlısını versin” diyen Uslu, başvuru yaptığını sosyal paylaşım sitesinden duyurdu.
25. dönem seçimlerinde Çorum’dan aday olması beklenen ancak Ankara’yı tercih etmesine rağmen listeye giremeyen Sağlık eski Bakan Yardımcısı ve Çorum eski Milletvekili Agah Kafkas da 1 Kasım’da seçim için Genel Merkeze giderek başvuruda bulundu. AK Parti’nin kuruluşundan itibaren partide aktif görev alan Kafkas’ın yeniden Çorum’dan aday olmasının taşları yerinden oynatacağı belirtildi.
7 Haziran seçimlerinde 3 dönem kuralına takılan AKP Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Çorum eski Milletvekili Murat Yıldırım da dün AKP Genel Merkezi’ne başvurusunu yaptı.
AKP’de aday olup olmayacağı merakla beklenen önemli isimler arasında yer alan partinin eski İl Başkanı Avukat Faruk Özkader de dün aday adaylığı başvurusunu Genel Merkez’e yaptı. Özkader hedefinin “Yeni Türkiye”de Çorum’u en iyi şekilde temsil etmek olduğunu dile getirdi.
Sungurlulu işadamı Murat Koçak da yeniden AKP’den milletvekili aday adaylığı için AKP Genel Merkezi’ne giderek başvuruda bulunan isimler arasında yer aldı. 2002 yılından beri AKP’li ile birlikte Türkiye’de çok şeyin değiştiğini söyleyen Koçak, bu süreçte kendisinin de Çorum’a hizmet etmeye talip olduğunu açıkladı.
AKP’den milletvekili aday adaylığı için ayrıca işadamı Orhan Bozkurt, Siyaset Bilimci Şaban Işık, İngilizce Eğitmeni Alacalı Yasemin Coşgun, Kredi ve Yurtlar Kurumu eski Genel Müdürü Prof. Dr. Recep Kaymakcan, ile Hitit Üniversitesi Mezunları ve Öğrencileri Derneği Başkanı, Çorum Anadolu İmam Hatip Lisesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanı Ahmet Ölçer de başvurularını yaptı.
(Volkan SINAYUÇ) 
Editör: TE Bilisim