Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Aday Adayı Turgut İlgü, parti binasında bir basın toplantısı düzenleyerek aday adaylığını açıkladı.
CHP İl Başkanı Gürsel Yıldırım, Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere, İl Kadın Kolları Başkanı Melda Özüdoğru, Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Firdevs Yalçın, Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi üyeleri, partililerin yanı sıra Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Hasan Kızıltepe, Yavruturna Mahallesi Muhtarı Metin Kaşar ve Kale Mahallesi Muhtarı Ali Şahin’in de katıldığı toplantıda İlgü, Türkiye’nin AKP iktidarından kurtulması için CHP’ye ihtiyacının olduğunu, CHP’nin ise iktidara gelmek için gençler ve kadınlara ihtiyacının olduğunu söyledi.
Türkiye’nin sıkıntılı bir süreçten geçtiğini kaydeden İlgü, AKP’nin yoksulluktan beslendiğini dile getirdi. Türkiye’nin dış politikada önemli sorunlarla karşı karşıya bulunduğunu ifade eden İlgü, “AKP’nin bir zamanlar arkasında durduğu terör örgütü IŞİD Musul Başkonsolosluğu’ndaki vatandaşlarımızı esir almıştı. Esir alınan vatandaşlarımız terör örgütüne verilen bir takım ödünlerle yurda getirilmişti. Şimdi ise Süleyman Şah Türbesi boşaltılarak sınırımıza yakın bir bölgeye getirildi” dedi.
AKP’nin en önemli zenginlik kaynağının yerellerde uyguladığı “imarda rant” politikası olduğunu belirten İlgü, “Bu uygulama Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde icat edildi. Bu uygulamayı insanlar o dönemde çok fazla bilmiyordu. İmar alanlarından manipülasyon yapılarak rant elde edildi. Bu şekilde kendi zenginlerini yarattılar” şeklinde konuştu.
AKP iktidarı döneminde kadına yönelik şiddetin arttığını ve kadınların toplumsal yaşamdan dışlanmaya başlandığını kaydeden İlgü, “Kadınlar için mutlaka pozitif ayrımcılık yapılması gerekiyor. Bunu hem siyasi hem de ticari alanda yapmalıyız” dedi. Kadın ve gençliğin siyasetin vazgeçilmez unsurlarından olduğunu belirten İlgü, “Kadınlar neredeyse ikinci sınıf vatandaş muamelesi görüyor. Recep Tayyip Erdoğan, ‘kadın-erkek eşitliğine inanmıyorum, kadına şiddet abartılıyor’ diyor. Melih Gökçek ‘kadın tecavüze uğrayınca neden çocuk olsun, kadın ölsün’ diyor. Bülent Arınç ‘kadın iffetli olmalı, herkesin içerisinde kahkaha atmamalı’ diyor. Şimdinin Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı ‘kadına şiddet algıda seçicidir’ diyor. İşte AKP zihniyeti budur. Tüm bu söylenenler aslında zihinlerinin altında yatan gerçek düşünceler.
CHP’nin Türkiye siyasetinde var olması için gençlerle buluşması gerekiyor. 25 yaşından buyana siyasette var oldum. Şuan 43 yaşındayım ve milletvekili adayım. Çorum’da genç bir inşaat mühendisi olarak milletvekilliği adaylığına talibim” dedi.
Türkiye’nin tarım ve hayvancılıkta da geriye gittiğini dile getiren İlgü, “Bir zamanlar kendi kendine yeten 7 ülkeden biri olan Türkiye, artık samanı bile ithal eder hale geldi. Tohumu, eti, tüm ürünleri ithal eder hale geldik. Verimli tarım arazileri imara açıldı. Tarım arazilerine binalar dikildi. İmara açılması gereken yerler açılmıyor, açılmaması gereken yerler açılıyor. Bu kötü gidişata son vermek için Türkiye’nin AKP iktidarından kurtulması gerek. Bunun için de CHP iktidarına ihtiyaç var. CHP’nin de gençlere ihtiyacı var” şeklinde konuştu.
(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim