Kısa adı BES olan Büro Emekçileri Sendikası Çorum Şubesi’nin 8. Olağan Genel Kurulu yapıldı.

Eğitim-Sen Çorum Şubesi Toplantı Salonu’nda Cumartesi günü gerçekleştirilen Genel Kurul’da KESK’e bağlı BES Çorum Şubesi’nin yeni yönetim kurulu belirlendi.

Toplantıda ilk olarak Divan Kurulu oluşturuldu. Divan Kurulu Başkanlığı’na Eğitim-Sen Şube Başkanı Mehmet Öztürk getirilirken, Divan Başkan Yardımcılığı görevini Tüm-Bel-Sen Çorum Şube Başkanı Nevzat Veldet, Saymanlık görevini ise Tarım Orkam-Sen İl Temsilcisi Ali Türksal üstlendi.

Daha sonra söz alan BES Şube Başkanı Ertuğrul Alper, Türkiye’nin olağanüstü günlerden geçtiğini belirterek, “Gücü seyreltilmiş bir askeri darbe girişiminin ardından, gücü yoğunlaştırılmış bir Olağanüstü Hal rejimi ile karşı karşıyayız.” dedi.

AKP Hükümeti tüm gücünü, yarattığı korku rejiminden aldığını kaydeden Ertuğrul Alper, “Sokaklarda patlayan bombaların, meydanlarda linç çetelerinin, işyerlerinde ihbarcılığın, medyada manipülasyonun hüküm sürdüğü bir korku düzenini yaşıyoruz. Döneklik, itirafçılık, işbirlikçilik gündelik hayatın ayrılmaz parçası hâline geldi. Herkesin hayatı ve geleceği, tek bir kişinin verdiği kararlarla biçimlendiriliyor. Gece yarıları yayınlanan ve kimsenin hakkında tek bir kelime edemediği Kanun Hükmünde Kararnamelerle binlerce arkadaşımızın yoldaşımızın hayatı değiştiriliyor işinden oluyor. Üniversitelerinde bilimin, aydınlığın, barış ve demokrasinin sesi olan yüzlerce akademisyen kamu görevinden çıkartılıyor. Barış bildirisine imza atan öğretim üyeleri ihraç ediliyor. On binlerce öğretmen sendikal haklarını kullandıkları için açığa alınıyor. Laik eğitim Laik yaşam sloganıyla basın açıklaması yapan onlarca arkadaşımıza dava açılıyor.” diye konuştu.

“AKP, İKTİDAR TEKELİNİ KAYBETMEKTEN KORKUYOR”

AKP’nin iktidar tekelini kaybetme gerçeğiyle yüz yüze kaldığı andan itibaren ülkeyi şiddet ve kaos sarmalına sürüklediğini belirten Alper, “Şimdi hiç kimsenin kendini güvende hissetmediği bir ortamda yaşıyoruz. Her gün toprağa verilen cenazeler, kulaklarda bomba seslerinin yankısı, tarihimize kanla işlenen katliamlar toplumun geleceğine olan umutlarını tüketiyor. Ülke olarak çaresizlik ve kargaşa girdabına girdik. Toplum olarak diyaloğu kaybettik. Herkes kendi mahallesine yönelik şiddeti kınıyor. Ülkede korku, yılgınlık, caydırıcılık bir tür bulaşıcı veba hastalığı gibi tüm ülkeye yayılıyor ve bu AK Parti hükümetinin işine geldiği için sadece seyrediyor. Bu da yetmiyor. Şiddeti meşrulaştıracak tavır içinde görünüyor. Siyasal haksızlık içinde, ‘karşı mahalleye’ yapılanları umursamıyor. İşte bunu 16 Nisan referandumuyla meşrulaştırmak istiyorlar. Türkiye için asıl tehlikeli olan da budur.” ifadelerini kullandı.

Ardından Yönetim, Denetim ve Disiplin Kurulları Faaliyet Raporları ile Mali Rapor ve Tahmini Bütçe görüşülerek onaylandı.

Daha sonra ise tek liste hâlinde yapılan Genel Kurul’da BES Çorum Şubesi’nin 7 kişilik yeni yönetim kurulu belirlendi. Buna göre Derneğin yeni yönetim kurulunda Ertuğrul Alper, Emrah Azapcı, Selçuk Şahin, Banu Türkmen, Satılmış Akkaya, Deniz Güner ve Mustafa Yüzgeç yer aldı.

Denetleme Kurulu’na Duygu Yavuz, Okan Keklik ve Haydar Doğan seçilirken; yeni Disiplin Kurulu; Anıl Çelik, Hasan Kaplan, Tekin Kaya, Hüseyin Dikmen, Gülfidan Yıldırım’dan oluştu.

Son olarak Genel Merkez Delegeleri ise Ertuğrul Alper, Emrah Azapcı, Mustafa Yüzgeç, Satılmış Akkaya, Aydın Genç ve Duygu Yavuz şeklinde belirlendi.

BES Çorum Şubesi’nin yeni yönetim kurulu üyeleri önümüzdeki günlerde bir araya gelerek kendi aralarından bir ismi, başkan olarak belirleyecek.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim