%20’lik grubun normalde toplumda dezavantajlı gruplar (uzun süreli işsizler, engelliler, kadınlar vb.) olarak adlandırılan kişiler için ayrılmış bir kontenjan olduğunu kaydeden Alper, “İş ve Meslek Danışmanları aracılığı ile en fazla ihtiyaç sahiplerinin yararlanması amaçlanırken, çoğu zaman AKP teşkilatlarından gelen listelerle belirlenmektedir” dedi.
Durumun Çorum’da da farklı olmadığını ifade eden Alper, “Ekim 2015 tarihinde 1500 kişilik, Kasım 2015’te ise 1985 kişilik programlar açıldığını olup, %20’lik kontenjanla liste usulü ile belirlenmesi gereken 697 kişinin nasıl belirlendiği izaha muhtaç bir durumdur. Sonuçta Toplum Yararına Proje kapsamında ihtiyaç sahipleri değil AKP yandaşları bu projeden yararlandırılmaktadır” şeklinde konuştu.
Alper, açıklamasının devamında şunları dile getirdi:
“Toplum Yararına Çalışma Programına biraz daha yakından bakınca aslında İŞKUR kaynakları ile yeni geçici/eğreti işler yaratıldığını ve düzenli/sürekli kadrolarla yürütülmesi gereken kimi toplum yararına işlerin (kamu hizmetlerinin) devlet eliyle geçicileştirilmek istendiği ortadadır. Bu yolla bir yandan işsizlere iş sağlanırken öte yandan kimi kamu hizmetleri için kadrolu personel alınmadan bu işler yürütülmektedir. Ve tüm bunlar yapılırken devlet elini cebine atmadan bedeli işsizlik sigortası fonundan karşılanmaktadır.
Şimdi yetkililere soruyoruz? Bu 697 kişinin kaçını kurumda uzman personel olan İş ve Meslek Danışmanlarının belirlediği şekilde, kaçını AKP teşkilatlarının vermiş olduğu listelerden belirlediniz. Yapılan baskı ve dayatmalarınızla eş, dost, akraba ve yandaşlara hakları olmadığı halde yapılan kıyaklar nedeniyle evine ekmek götüremeyen, yıllardır işsizlikle boğuşan insanların hakkının gasp edildiğini bilmiyor musunuz?”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim