Milliyetçi Hareket Partisi Çorum milletvekili aday adayı Mahmut Alparslan, Türkiye’de 13 yıldır iktidarda bulunan AKP döneminde ilimizin sürekli kan kaybettiğini ve kaderine terkedildiğini söyledi.
Beraberinde Nuri Aydın ile birlikte ÇORUM HABER’i ziyaret eden Mahmut Alparslan, AKP iktidarları döneminde milletvekillerinin Çorum’a sözden başka hiçbir şey vermediğini dile getirerek ilimizin ihtiyacının da hızlı tren masalı olmadığını, sanayiyi geliştirecek yük treni olduğunu dile getirdi.
Türkiye’de birlik ve beraberliğe bu iktidarın dinamit koyduğunu anlatan Alparslan, “Ülkemiz bu iktidar sayesinde terör örgütlerinin infaz alanlarına, üniversiteler PKK’lı teröristlerin eylem merkezlerine dönmüştür” dedi.
Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa etnisite ve kimliğe bağlı bölünmenin eşiğine gelindiğini savunarak devletin ekonomik kaynaklarının mutlu azınlığa, siyasi yandaşlara ve ailelere peşkeş çekildiğini ifade eden MHP Milletvekili aday adayı Alparslan, ziyarette yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi.
“İşsiz sayısı her geçen gün artarken, 1 milyonun üzerinde üniversite mezunu atama beklerken, Başbakan ve Bakan oğulları 20’li yaşlarda trilyonluk servete sahip oluyor. Siyasi imtiyazlar birilerini zengin etme aracı haline geldi. Toplumda yoksulluk ve yolsuzluk AKP’nin göbek adı haline geldi. Emekliler 2 liralık zamlara mahkum edilirken, esnaf siftah yapmadan dükkan kaparken, işçi ve memur de açlığa mahkum edildi”
Çorum’un AKP’ye ülke genelinde en yüksek destek veren illerden biri olmasına rağmen sürekli gerilediğini, 5 olan milletvekili sayısının göçler sayesinde 4’e düştüğünü söyleyen Alparslan, “Çorum en son bakanı bizim iktidarımız zamanında alabildi. AKP’li milletvekilleri bu millete sözden başka hiçbir şey vermemiştir. Bölgenin ekonomik ve nüfus bakımından en büyük ili olmamıza rağmen devlet yatırımlarından en az pay alan illerden biriyiz. AKP döneminde Çorum havalanı yerine hava alan kent haline geldi. Türkiye nüfusu hızla artmasına rağmen ilimiz nüfusu en fazla azalan ilk 5 il arasında yer aldı. Sürekli bir hızlı tren lafı ediliyor. Bence Çorum’un ihtiyacı hızlı tren masalı değil, sanayisini geliştirerek kalkınmasını sağlayacak olan yük trenine biran önce kavuşmasıdır” diye konuştu.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim