Çorum Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Hattap İmal’ın cevabında ise, “Rumi efendi, Ülkü Ocakları’nın adını ağzına alırken, abdest alıp besmele çeksin. MHP İl Başkanı Bekir Bey’e dil uzatırken dikkat etsin, kestiği tırnak olamaz. Ülkücü-Milliyetçi hareketi, menfaat üzerine kurulu siyasi yapılarla karıştırmasın! Çorum siyaseti Rumi Bey’le kirlenmiş ve seviyesi düşmüştür.” şeklinde ağır ifadeler yer aldı.
MHP İl Başkanı Av. Bekir Çetin, Çorum’da, haddini bilmeyen bazı kişilerin makamlar işgal ettiklerini belirterek başladığı açıklamasında, çözüm süreci denilen ihanet sürecinin PKK’yı güçlendirdiğine vurgu yaptı ve “Her türlü milliyetçiliği ayaklar altına aldık” diyen bir zihniyetin, bu konuda MHP’yi ve Ülkü Ocakları’nı eleştirmesinin “hadsizlik” olduğunu söyledi.
MHP Merkez İlçe Başkanı Sinan Özcan da, “Bizi ölüm korkutmamıştır ki 13 yıllık AKP hükümetinin baskıları korkutsun! Salyalarını akıtarak Ülkücü harekete dil uzatanlar, şunu iyi bilsin ki yeri geldiğinde o dili koparmasını da biliriz. Hiç kimse haddini aşan siyasi manifestolara kalkışmasın. Hele ki bu hareketin kutlu dergâhı Ülkü Ocakları’na laf söylemeye kimse kalkmasın.” dedi.
Editör: TE Bilisim