Milliyetçi Hareket Partisi eski İl Başkanı Hüseyin Esenyel, 7 Haziran’da yapılacak Genel Seçimler’de partisinden 25. Dönem Milletvekili olabilmek için aday adaylığını açıkladı.
MHP’den bir dönem İl Genel Meclisi üyeliği de yapan Hüseyin Esenyel, düzenlediği basın toplantısıyla aday adaylığını kamuoyuna duyurdu. Esenyel’in MHP İl Başkanlığı’ndaki adaylık açıklamasına ülkücü camiadan çok sayıda kişi katılarak destek verdi.
1991’den bu yana MHP çatısı altında aktif siyaset yaptığını ve çeşitli görevlerde bulunduğunu hatırlatan Hüseyin Esenyel, 7 Haziran Genel Seçimleri’nin ülkenin geleceği açısından hayatî önem taşıdığını vurguladı.
AKP döneminde sadece Türkiye’nin değil, Çorum’un da kaybettiğini dile getiren Esenyel, “AKP temsilcileri Çorum’da yıllarca içi boş siyaset yapmıştır. AKP, Anadolu Kaplanı olarak bilinen bu güzel şehre 13 yıldır hiçbir şey sağlamamıştır. Çorum’un AKP’ye verdiği bunca desteğin karşılığında bir avuç mutlu azınlık hariç, Çorumlu’ya hizmet sunmamıştır. Yaptıkları sadece hamasettir. Çorumlu hemşerilerimiz maalesef mevcut Hükûmet’e ve yerel yönetime verdikleri desteklerinin karşılığını hakkıyla alamamıştır. Ancak 7 Haziran’da ilçeleriyle köyleriyle tüm halkımız AKP’den hesap soracaktır.” diye konuştu.
Hükûmet’in politikalarını da eleştiren Hüseyin Esenyel, şöyle devam etti:
“Bugün Türkiye’nin en güçlü döneminde olduğunu iddia edenler, üç-beş çapulcu ile baş edememişken, 40 bin vatandaşımızın katiliyle masaya oturmuş, yeni Türkiye söylemlerinde bulunuyorlar. AKP’nin yeni Türkiye’sinde olanlara bir bakalım. Cumhuriyet tarihinde ilk kez bir genelkurmay başkanı, savaşmadan toprak kaybeden ve türbe yıkan komutan unvanını alıyor. Türk milleti ilk kez kaçmanın kahramanlık olduğunu öğreniyor. Şah Fırat Operasyonu’nda ilk kez Türk Silahlı Kuvvetleri üçüncü bir ülkede PKK’nın uzantısı Pyd-Ypg ile askeri işbirliği yapıyor. İlk kez bir Cumhurbaşkanı, ekonomiden sorumlu bakan ile Merkez Bankası Başkanı’nı hainlikle suçluyor. Türkiye İstatistik Kurumu, işsizlik ve yoksulluğu düşük göstermek için elinden geleni yapıyor. Yoksulluk azaldı denilirken 25 milyon kişiye Devlet yardımı yapılıyor. Vatandaş geçinmek için para bulamazken, kaçak saraya milyonlar harcanıyor. Uyuşturucu kullanımı ilkokullara kadar iniyor. Çocuk suçlu sayısı bir yılda iki katına çıkıyor, silahı eline alan katliam yapıyor. Kadın ve çocuğa karşı işlenen suçlar hızla artıyor. Hırsızlık ve öldürme suçları sadece son yılda yüzde yüz artıyor, vatandaşın ikametinde dahi can ve mal güvenliği kalmıyor. 40 bin insanın katili örgüt elebaşı, Türkiye’yi bölme plânlarında çözüm sürecinin mimarı ve AKP’nin seçim ortağı olarak sunuluyor.”
Seçim sürecinde partililerden destek isteyen MHP Çorum Milletvekili Aday Adayı Hüseyin Esenyel sözlerini, “Tüm bu karanlık tabloya rağmen Türk milletinin geleceğe umutla bakmasını sağlayan bir dayanağı vardır. O dayanak Milliyetçi Hareket Partisi’dir. MHP, güçlü kadroları ile iktidara hazırdır.” şeklinde tamamladı.
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim