Hükûmet yetkilileri tarafından yapılan açıklamalardan ve basında çıkan haberlerden; Türkiye ile İsrail arasında bir “normalleşme” antlaşmasının yapılacağı yönünde izlenim edinildiğini kaydeden Orhan Sakınmaz, “AKP Hükûmeti, adam öldürmeyi iyi bilenlerle, anlaşma yapmayı iyi biliyor.” dedi.
Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı Orhan Sakınmaz konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“Türkiye ile Siyonist İsrail ilişkilerinin normalleşmesine yönelik görüşmelerde sona gelindiği ve antlaşmanın bir kaç gün sonra yapılacağı Hükûmet yetkilileri tarafından yapılan açıklamalardan ve basında çıkan haberlerden anlaşılmaktadır. Altı yıldır hesabı sorulmayan Mavi Marmara katliamının üzeri örtülüyor, Filistin’in işgali ve ambargo suçları görmezden geliniyor.
Siyonist İsrail, Mavi Marmara’dan sonra Filistinliler’i öldürmeye ara mı verdi? Gazze’yi bombalamaya son mu verdi? 3. intifadadan beri kaç Filistinli’yi öldürdüğünü kaçını evinden yoksun bıraktığını bilmiyor musunuz? Ve siz ey AKP ye âşık olmuş, narkozlanmış arkadaşlar; siz Siyonist’in hâlâ o eski tanıdık ve bildik Siyonist olduğunu bilmiyor musunuz?
Bu nasıl bir ruh hâlidir ki Siyonist İsrail’le AKP Hükûmeti’nin barış görüşmelerine kılıf uyduruyorsunuz, karşılığında ne almayı umuyorsunuz? Ey sivil toplum kuruluşları, bir telefonla en yüksek makamlara ulaşabildiğinizi biliyoruz, tepkilerinizi de göstereceğinize inanıyoruz. Unutmayalım ki kâinat âlemi, Ankara’dan ibaret değildir.
AKP Hükûmeti; İsrail’le yapılacak antlaşmanın getireceği mali desteği, ‘Ülke çıkarları’ olarak görüyor. Bu durum tıpkı faizden ve kumardan para kazanan birisinin, o parayı ‘kendi çıkarı’ görmesi gibi bir şey… İşte siyasette siz buna ‘Reel Politik’ diyorsunuz. Bize göre aslında bunun adı düpedüz ‘Haram Politik’tir. Bu yüzden kendi gayri meşru çıkarlarını, Hamas’ın, Kudüs’ün ve Filistin’in meşru çıkarlarına tercih ediyorsunuz. Millî Görüş gömleğini çıkarınca kafanız Batılı kafası gibi çalışmaya başlamış. Oysa Millî Görüş gömleğini çıkarmasaydınız kalbinizdeki iman kafanıza, elinize, kolunuza ve siyasetinize sirayet eder; İsrail ile antlaşma yapmazdınız ve Hamas'ın liderine, ‘Kusura bakmayın, ülkemizin çıkarları’ demezdiniz.
Biz Millî Görüşçüler olarak AKP’nin asgari ücret, memur zammı, burslar ve yollar gibi vaatlerine değil, ümmet hakkındaki vaatlerine bakarız. Siyonist İsrail antlaşmasına son söz olarak diyoruz ki: Ey AKP Hükûmeti! Siz adam öldürmeyi iyi bilenlerle, anlaşma yapmayı iyi bilirsiniz.” (Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim