Belediye Meclisi’nin toplantısında akıllı su sayaçlarıyla ilgili yansıyan şikayetleri aktaran Biçer, “Akıllı su sayaçları pille çalışıyor. Bu pil de 1-1.5 yıl içerisinde bitiyor. Bunu değiştirmek istediğimizde ilgili firma su sayacının fiyatı kadar ücret talep ediyor” dedi.

Akıllı sayaç uygulamasından Ankara başta olmak üzere birçok büyük şehrin artık vazgeçtiğini, Çorum’un da vazgeçmesi gerektiğini belirten Biçer, konuyla ilgili yetkilileri göreve davet etti.

Belediye Başkanı Zeki Gül ise su saatleriyle ilgili sıkıntıdan kendisinin de haberdar olduğunu kaydederek, “Bununla ilgili sorunlar bana da iletildi. Ancak Çorum Belediyesi’nin 10 milyon liralık su alacağı var. Eski sistemin sıkıntısı, su faturalarının ödenmemesiydi. Yeni sistemin de sıkıntıları var. Burada 40 katır mı 40 satır mı dayatması söz konusu. Ancak akıllı su sayaçlarının bozulması halinde yaşanan servis sıkıntısını çözmemiz gerekiyor. Burada fahiş bir fiyat isteniyorsa vatandaş hemen bizi bilgilendirsin” dedi. (Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim