Çorum Belediyesi olarak son 8 yılda çok ciddi yatırımlar yaptıklarını ve Çorum’da çok ciddi değişimlerin yaşandığını belirten Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, yaptıkları yatırımlar içerisinde öğrencilere yönelik yatırımların çok özel bir yerinin olduğunu söyledi.

Buhar Kültür Merkezi ve gençlik merkezlerinin gençlere yönelik yapılan yatırımların en güzel örnekleri olduğunu vurgulayan Turhan Candan, “Üniversitemiz ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzle çok farklı etkinlikler yapıyoruz. Eğitim hizmetlerimizin Milli Eğitim Müdürlüğümüzün yanında güçlü bir destekleyeni, güçlü bir paydaşı olduğumuzu görüyor ve bunu çok önemsiyoruz. Çorum Belediyesi eğitim dostu, öğrenci dostu bir belediyecilik anlayışına sahip. Bugün 6.’sının ödül törenini gerçekleştirdiğimiz akıl oyunlarına her geçen gün katılım artıyor. Bu sene 46 okuldan 693 öğrencimiz bu yarışmalara katıldı. Bu sadece bir oyun değil, eğitimin de bir parçası. Toplumsal barışımızın, kaynaşmamızın bir parçasıdır.” dedi.

Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün “Muasır medeniyetler seviyesi” diye ifade ettiği seviyeyi yakalayabilmek için çocuklara yönelik çalışmalarının artacağını dile getiren Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, “Eğitim sadece Milli Eğitim Müdürlüğümüzün yapacağı bir iş değildir. Tüm kesimlerimizle vereceğimiz destekle üstesinden geleceğimiz bir hadisedir. Bu amaçla çocuklarımızı bu yarışmalara hazırlayan, öğretmenlerimiz, velilerimize teşekkür ediyor, tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Özcan Kuşçu da “Akıl oyunlarına katılan çocukların diğer çocuklara nazaran farklı şeyler yapıyorlar. Burada elde ettikleri deneyimler onların gelecekteki hayatlarında karar verebilme yeteneklerini geliştirecektir. İlimizde yaptığımız çalışmalarımızda en büyük paydaşımız olan Çorum Belediyesi’ne ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Program sonunda satranç, mangala, becerikli yapılar, resfebe, abolone, reversi, hedef-5 (Bingo) ve koridor yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin madalya ve kupalarını protokol üyeleri takdim etti.

Çorum Belediyesi tarafından tüm öğrencileri akıl oyunları hediye edildiği ödül törenine Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Özcan Kuşçu, Çorum Barosu Başkanı Av. Altan Akpınar, Tesisler Müdürü Mahmut Yabacıoğlu, Spor İşleri Müdürü Nadir Solak, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve çok sayıda öğrenci de katıldı.

Editör: TE Bilisim