Okulda gerçekleştirilen törende konuşan okul müdürü Haydar Deveci,  Fatih Sultan Mehmet İlkokulu’nun Çorum’un parlayan yıldızı, proje ve sosyal aktivitelerde öncü hale geldiğini vurguladı. Çorum Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen yarışmada öğrencilerinin büyük başarı elde ettiğini belirten Deveci, okulun satranç, mangala, resfebe, q-bitz, becerikli yapılar, reversi ve hedef-5 dalında 40 öğrenci ile yarışmaya katıldığını dile getirdi. Erdem Özkıdık, Oğuzhan Özdilli, Osman Semih Kocaoğlu, Nursena Tuncel, Mert oduncu, Nurbanu Dinçer ve Dilenaz Özkara’dan oluşan okul takımının satrançta il birincisi, Eda Zeynep Avcu, Kaan Yıldırım, Zehra Özyer’den oluşan takımın Mangala’da il birincisi, Becerikli Yapılar yarışmasında da Eslem Kesgin, Zeynep Naz Bayçeyik ve Özge Leblebici’den oluşan okul takımının il üçüncüsü olduğunu anlatan Okul Müdürü Haydar Deveci, Q-BİZ yarışmasında Semih Melih Yazıcı’nın il birincisi, Enes İrfan Eser’in üçüncü, Reversi yarışmasında Fuat Kayadibi’nin il birincisi, Resfebe yarışmasında da Ayşe Betül Kayadibi’nin birinci olduğunu kaydetti.

Yarışma sonunda okulun 5 birincilik kupası, 2 üçüncülük kupası ve 14 madalya kazandığını anlatan Deveci, başarıda emeği geçenlere teşekkür etti.  Yapılan konuşmaların ardından öğrencilere hediyeleri verildi.

Bu öğrenciler okulda geri dönüşüm ve tasarrufa katkı sağlıyor

Fatih Sultan Mehmet İlkokulu Müdürü Haydar Deveci, gelecek kuşaklara daha yaşanabilir bir dünya bırakmanın herkesin sorumluluğu olduğunu belirterek herkesin bildiği gibi doğal kaynakların hızla tükendiğini ve çevrenin kirlendiğini, bunların sonucunda da herkesin enerjiye yüksek bedeller ödediğini söyledi.

Ülkenin enerjinin %70’ini ithal ettiğini belirten Deveci, yapılan araştırmalarda sanayi ve konutlarda %40’a varan enerji potansiyeli bulunduğunu olduğunu anlattı.

Bu bağlamda proje yürütme ekibi oluşturduklarını söyleyen Haydar Deveci, aylık çalışma programı hazırladıklarını ve her sınıftan 3 öğrencilik Enerji ve Geri Dönüşüm Timi kurduklarını vurguladı. Bu öğrencilere yelek giydirildiğini ve öğrencilerin her teneffüste sürekli koridor, sınıf, tuvalet ve lavaboları gezerek gözetim altında tuttuğunu kaydeden Deveci, lüzumsuz yanan ışıkların söndürüldüğünü, açık kalan muslukların kapatıldığını, koridorlarda ve sınıflarda biriken plastik ve kağıt vb. atıkların toplandığını, tükenmiş pillerin sınıflarda biriktirildiğini ve görevli öğrencilerin bunları geri dönüşüm kutularında toplayarak iade edilmesini sağladığını dile getirdi.

Projenin bir program dahilinde aşamalar halinde süreceğini belirten Deveci, Enerji verimliliği ve geri dönüşüm konusunda okulda başlayan ve giderek diğer okullara ve il geneline yayılan bir farkındalık oluşturarak çığır açmak istediklerini söyledi.

Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim