Programın açış konuşmasını yapan Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Mehmet Akif’in milli Mücadele zamanında söylediği sözlerin hala geçerliliğini koruduğunu ifade etti. Akif’in insan hayatına doğrudan hitap eden bir düşünce adamı olduğunu belirten Candan, Akif’in yaşamı, mücadelesi ve zor zamanlarda aldığı tavrın iyi anlaşılarak örnek olması gerektiğini anlattı.

Musa Yaşaroğlu ise konuşmasında Mehmet Akif’in kendi zamanında yeterince anlaşılamadığını vurguladı. Bu ülkede değerli insanların bedel ödediğini belirten Yaşaroğlu, Akif’in bedelinin de sessiz sedasız bu dünyadan ayrılması olduğunu vurguladı. Akif’in değerlerinde eğilme olmadığını, kendi devrinde hak ettiği ilgiyi göremediğini söyleyen Yaşaroğlu, “Mehmet Akif, gençler için iyi bir rol modeldir. Çanakkale’yi anlayamayan Akif’i anlayamaz. Akif’i anlamayan da günümüzü anlayamaz” dedi.

Birileri istemiyor diye kimsenin bu vatandan çekip gitmeyeceğini söyleyen Yaşaroğlu, uyanık olmanın, meselenin ne olduğunun farkına varmanın zamanının geldiğini söyledi. Suriye gibi olmanın kabul edilemeyeceğini bu nedenle inadına birlik olma zamanının geldiğini anlatan Musa Yaşaroğlu, “Ülkece bütün olmalıyız. Mazlumların rüyalarını heba edemeyiz” dedi.

Toplumun en büyük handikaplarından birinin sözünde durmamak olduğunu vurgulayan Yaşaroğlu, Akif’in sözünde kesinlikle duran bir insan olduğunu, herkesin onu örnek alarak verdikleri sözün arkasında durmaları gerektiğini anlattı.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim