Kurban Bayramı'nın İslam alemi ve tüm insanlık için barış, huzur ve refaha vesile olmasını dileyen AK Parti Merkez İlçe Başkanı Akar, sevgi, barış, kardeşlik ve dayanışma duygularının yoğunlaştığı, milletçe birlik ve beraberliğin daha da pekiştiği bir Kurban Bayramı'na daha kavuşmanın buruk mutluluğunun yaşandığını, bayramın bilhassa dünya üzerinde hayatları acı ve gözyaşından ibaret olan insanlara huzur ve neşe getirmesini, kanayan yaralara merhem olmasını temenni etti.

Tarih boyunca adaletten, barıştan, kardeşlik ve hoşgörüden yana olan bir milletin mensubu olduklarını hatırlatan Akar, Türk milletini güçlü kılan şeyin, insanların birbirine kalpten bağlılığı ve milli birliğe sarsılmaz bir şekilde sadakati olduğunun unutulmaması gerektiğini kaydetti.

Dünyanın pek çok yerinde Müslümanların, bu bayrama da boynu bükük, yüreği yaralı, gözleri yaşlı şekilde girdiğini kaydeden AK Parti Çorum Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, “İslam coğrafyasında kardeşlerimizin içinde bulunduğu durum, bizleri de derinden etkiliyor, sevincimizi gölgeliyor. İnşallah, bu mübarek günler, kardeşlerimizin kurtuluşuna, tüm insanlığın huzur ve güven içinde geleceğe umutla bakabilmesine vesile olur. Hak ve hakkaniyet çizgisinden ayrılmadan, kimsenin hukukunu çiğnemeden ve çiğnetmeden, toplumları yakınlaştıracak, medeniyetleri kaynaştıracak, ön yargıları kıracak, mesafeleri giderecek bir iklime insanlığın bugün her zamankinden daha çok ihtiyacı var. Bu anlamda bayramlar milletimizin eşsiz ilham kaynaklarıdır. Üzerinde yaşadığımız bu topraklar, yüz yıllarca bir arada yaşama kültürüne, hoşgörüye, sevgi ve kardeşlik gibi müşterek insani değerlere ev sahipliği yapmıştır." ifadelerini kullandı.

Bayramlarda, artan tatil süresinin de etkisiyle trafikte büyük bir yoğunluk yaşandığına dikkati çeken Akar, bayram sevincinin acıya dönüşmemesi için herkesi, trafik kurallarına uymaya, daha dikkatli davranmaya ve üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmeye davet etti.

Başkan Akar son olarak; “Tüm bu duygu ve düşüncelerle; Allah katında kurbanlarımızın kabul olmasını diliyor ve bayramın getirdiği kardeşlik, dayanışma ve kaynaşma ruhu ile tüm dünyanın barış, huzur ve esenlik içinde yaşamasını temenni ediyorum. Başta Çorumlu hemşehrilerim olmak üzere bütün İslam âleminin Kurban bayramını tebrik ediyor, saygı ve sevgi ve muhabbetlerimi sunuyorum.” açıklamasında bulundu.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim