AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Çorum Vali Yardımcısı Turan Soğukoluk ve Boğazkale Belediye Başkanı Osman Tangazoğlu başta olmak üzere diğer yetkililer tarafından Alacahöyük’te karşılanan konuk akademisyenler ilk olarak Alacahöyük örenyeri ve kazı evini gezerek kazılarla ilgili bilgi aldı.

Daha sonra buradan Yazılıkaya Açıkhava Mabedi’ne geçen heyet mabet ve diğer tarihi yerleri de gezdikten sonra ise Hattuşa Örenyerine ulaştı. Örenyerindeki kazı çalışmaları hakkında da bilgi alan heyet burada Yekbas Ortaokulu folklor gösterisi ile karşılandı. Akademisyenlere uzman rehber ve Boğazkale Ortaokulu rehber öğrencileri öncülüğünde bilgiler verildi. Gezi heyetine Boğazkale Kaymakamlığına ait kıl çadırda Hitit ekmeği, gözleme ve yayık ayranı ikram edildi. Uluslararası Kadeş Barış, Eşitlik ve Kardeşlik Sempozyumu gezi programında Hattuşa örenyeri Büyük mabet gezisinde Boğazkale Kaymakamlığı tarafından organize edilen kil tablet ve buğday öğütme etkinliği gezi heyetince ilgi gördü.

Son olarak Dulkadiroğulları Konağı’na geçen heyet bir süre önce Çorum İl Özel İdaresi tarafından düzenlenen “Barış ve Medeniyet’in Başkenti Çorum” konulu fotoğraf yarışmasının dereceye giren fotoğrafların ve Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin eserlerinin sergisini gezdi.

Heyete Başkent Demiralan Hotel’de akşam yemeği de verildi. Yemekte misafirlere Piyano ve canlı müzik performansının yanı sıra Çorum Yöresi Halkoyunları ve Kafkas Halk dansları gösterisi eşlik etti.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim