AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Reha Metin Alkan, akademisyenler ve öğrencilerin katıldığı panel saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. İki gün sürecek olan panelin açış konuşmasını yapan Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Mustafa Bıyık, Çorum’un medeniyetlerin beşiği ve Dünyanın merkezi olduğunu panel sayesinde bu kadar akademisyeni ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Kudüs’ün İslam ülkelerinin olduğu kadar Türkiye’de yaşayanların da temel sorunu olduğunu anlatan Bıyık, konusunda uzman akademisyenleri dinleyerek onlardan istifade etmek istediklerini vurguladı.

Daha sonra kürsüye gelen emekli öğretim üyesi Prof Dr. Ekrem Sarıkçıoğlu da eskiden bu konuda görüşmek için 3-5 kişinin ancak bulunurken şimdi aradan geçen zamanla çok sayıda insanın yetiştiğini görmenin kendisini mutlu ettiğini anlattı. Daha önce öğrencilerin eline verecek kitap yokken şimdi yapılan araştırmalarla çok sayıda kaynağa erişebilmenin mümkün olduğunu söyleyen Sarıkçıoğlu, “İlimde yükselme açısından ne kadar övünsek azdır” dedi.

Hitit Üniversitesi Rektörü Reha Metin Alkan ve Ak Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu’nun da yaptığı konuşmanın ardından panele geçildi.

Prof Dr. Ekrem Sarıkçıoğlu’nun yönettiği panelde Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ProfDr. Fuat Aydınlı “Yahudilikte Kudüs”, Hitit Üniversitesi rektör Yardımcısı Prof.Dr. Mustafa Bıyık “Hristiyanlıkta Kudüs”, İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof Dr. Şinasi Gündüz de “İslamiyette Kudüs” konusunda konuşma yaptı.(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim