Hitit Üniversitesi’nde yeni akademik yıl, dün gerçekleştirilen sade bir törenle resmen başladı.
Fen Edebiyat Fakültesi Yerleşkesi’nde gerçekleştirilen 2015-2016 Akademik Yılı Açılış Töreni’ne Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvekilleri Salim Uslu, Cahit Bağcı ve Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, AKP İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, Milletvekili Adayı Ahmet Sami Ceylan, çok sayıda bürokrat, sivil toplum örgütü temsilcisi ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte ilk olarak Rektör Reha Metin Alkan kürsüye geldi.
Daha sonra sırasıyla Belediye Başkanı Külcü, AKP Milletvekilleri Kurt, Bağcı ve Uslu birer konuşma yaptılar.
Ardından kısa ası TÜBA olan Türkiye Bilimler Akademisi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar tarafından yeni akademik yılın “açılış dersi” verildi.
Prof. Dr. Acar, “Türkiye’de Bilim” konulu sunumunda TÜBA’nın 1993 yılında Erdal İnönü’nün Başbakan Yardımcılığı döneminde kurulduğunu anımsatarak, “Kuruluşumuz, tüm bilimleri kapsayan bir akademidir. Temel görevi, bilimsel başarıları ödüllendirmek, yeni bilimsel çalışmaları ve buluşları teşvik etmektir.” dedi.
Prof. Acar ayrıca Kimya dalında Nobel Ödülü kazanan Prof. Dr. Aziz Sancar’ın Tüba Şeref üyesi olduğunu belirterek, bu başarıdan ötürü tüm Türk ulusunun büyük gurur duyduğunu söyledi.
Yeni Akademik Yıl açılışı, Rektör Alkan ve diğer protokol üyeleri tarafından, eğitim birimlerine en yüksek puanla yerleşen öğrencilere belgelerinin ve ödüllerinin dağıtılmasıyla sona erdi.
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim