“5 Temmuz darbe girişimi ve şehitlerimiz” konulu ilk dersle başladı.  Hitit Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Yerleşkesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansa Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Mehmet Şahin katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Zekeriya Işık; Moğol istilası, Haçlı seferleri ile Anadolu Selçuklu Devletini tarihe gömdüklerini düşünenlerin üç kıtaya hükmeden, medeniyet götüren Osmanlı İmparatorluğu’nun kuruluşu ile kaybettiklerini dile getirdi.
I. Dünya savaşında bu kez Osmanlı İmparatorluğu’nu tarih sahnesinden sildiklerini düşünenlerin, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulması ile tamamen kaybettiklerini ifade eden Işık, darbelerle, milleti, millet iradesini, milletin seçilmiş başbakanını ve vekillerini yok ettiklerini düşünenlerin, milletin karşısında umduklarını bulamadıklarını anlattı.
Işık, “15 Temmuz gecesi 30 kurşun atan hainler,  bir vatan evladının bir kurşunu ile yerle yeksan olmuşlardır.
Arkalarına küresel pazarlıkları, patronlarını alarak kamu binalarını, Cumhurbaşkanlığı külliyesini hatta gazi meclisimizi bombalayanlar milletin, feraseti, basireti, cesaret ve metaneti karşısında kaybetmişlerdir.
Türkiye’yi parçalamak için hayâsızca akın edenler, milletin siper ettiği göğsünde parçalanarak yok olmuşlardır.
15 Temmuz, Türk milleti için siyasi fikri, dünya görüşü, yaşam biçimi, etnik kökeni, dini ve mezhebi adresi ne olursa olsun birlik ve beraberliğimizin perçinlendiği, devlet ile milletin bütünleştiği tarihi bir zafere dönüşmüştür” dedi.
Doç.Dr. Mehmet Şahin de konuşmasında, 15 Temmuz darbe girişiminin iç ve dış kaynaklı olmak üzere iki açıdan ele alınabileceğini belirtti. Darbe girişiminin aslında 3 sene önceden başladığını, 15 Temmuz gecesinin ise kanlı hesaplaşma kısmının olduğunu belirten Doç. Dr. Şahin, bu girişiminin asıl amacının nifak tohumları atarak Türkiye’de bir iç savaş çıkarmak olduğunu söyledi. Devletin ve birliğin olmadığı yerde demokrasinin, barışın ve kardeşliğin olamayacağını belirten Doç. Dr. Şahin, bu süreçte Türk milleti olarak daha fazla çalışmamızın, daha fazla birlik ve bütünlüğümüze önem vermemizin çok önemli olduğunu belirterek 15 Temmuz gecesi vatanından başka hiçbir şeyi düşünmeyerek sokaklara çıkan, tankların önüne yatan isimsiz kahramanlarımızın, şehitlerimizin ve geride bıraktıkları yakınlarının bize emanet olduğunu ve gereken herşeyin yapılması gerektiğini belirtti.
(Haber Merkezi)
 
Editör: TE Bilisim