MHP İl Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıda adaylığını açıklayan Dalyan, başvuru dosyasını MHP İl Başkan Yardımcısı Mehmet Fatih Göktuğ’a teslim etti.
MHP teşkilat üyeleri ile partililerin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda açıklamalarda bulunan Dalyan, 7 Haziran’ın ülkemiz açısından bir dönüm noktası olacağını söyledi.
AKP hükümetinin Anayasa’yı değiştirerek ülkeyi eyaletlere böleceğini iddia eden Dalyan, bu düzene dur diyebilmek için aday olduğunu ifade etti.
Dalyan, “Kendini Türk hisseden herkes bu taşın altına elini koymalı, bu gidişata dur diyebilmeli. Çorum’dan MHP’nin en az bir milletvekilliyle temsil edilmesi AKP’nin planlarına darbe vuracak. Tarih böyle dönemlerde Ülkücü Hareketi hep haklı çıkardı. Şuan ülkücüler üzerinde çok büyük baskılar var. Fakat kimseden korkmuyoruz” dedi.
Türkiye’nin menfaati için her kim olursa olsun destek vermeye de hazır olduğunu ifade eden Dalyan, “Söz konusu vatan ise; canımız, malımız ve ailemiz bizim için teferruattır. Vazgeçemeyeceğimiz hiçbir şey yoktur. Bu can bu davaya helaldir. Bu yolda bizim de fikirlerimiz var. Birilerinin ‘Elini kaldır, elini indir’ komutu veremeyeceği bir adayım” diye konuştu.
(Onur MÜLAZIM)
Editör: TE Bilisim