Seçim çalışmaları kapsamında Ensar Vakfı Çorum Şubesi’ni ziyaret eden AK Parti’li Uslu’ya, Twitter’in uygulaması soruldu. Uslu, twitter’in hesabını askıya almasına tepki gösterdi.
Seçim öncesi Twitter hesabının askıya alınmasını maksatlı bulduğunu dile getiren Uslu, seçmene erişiminin engellendiğini söyledi.
Twitter’in hesabını engelleme gerekçesini inandırıcı, ikna edici, hukuki bulmadığını açıklayan Uslu, “Bir mahkeme kararı yok. Tam tersine ellerindeki yetkiyi imtiyaza dönüştürenler, Twitter hesabını dondurmak suretiyle beni mağdur etmişlerdir. Aynı zamanda Türkiye’yi suçlayanların, sözde özgürlükten yana olanlar tarafından yapılıyor olması enteresandır. Türkiye’nin hızlı otoriteleştiğini iddia edenler ya da Twitter'daki, Facebook'taki ya da sosyal medyadaki sövgüleri, hakaretleri, aşağılamaları özgürlük olarak görenlerin benim paylaşımımdaki şapkaya karşı çıkanların, kanunsuz, hukuksuz şekilde İstiklal Mahkemeleri tarafından asılmasını eleştiren bir Anadolu kadının idam edilmesi ile ilgili bir paylaşımımdır. Şanlı bacının idam edilmesinin yıl dönümü nedeniyle bir paylaşımdır. Bunu gerekçe göstererek, şiddeti kınayan bir eleştirinin şiddet yanlısı gibi şiddete övgüymüş gibi algılanıp kapatılıyor olmasını ben doğrusu maksatlı bir karşı tavır olarak değerlendiriyorum. Özellikle bu konuda bir çok hakaret, bir çok isyan çağrısı orta yerinde dururken, sadece fikrini açıklamaktan öte, düşünce özgürlüğünü kullanmaktan öte bir eylemi olmayan milletvekili olarak seçmenime erişimin engellenmesini yadırgadım. Bu Amerikalı bir firma tarafından yapılıyorsa demek oluyor ki gerçek özgürlük ülkesi Amerika değil, Türkiye’dir. Türkiye ile bir kez daha gurur duyuyorum” dedi.
Uslu, seçmene Twitter, Facebook ile erişemese de doğrudan, insanların elini sıkarak, gönlünü kazanarak erişeceğini belirterek, Twitter’in yaptığının da mutlaka hesabının sorulacağını sözlerine ekledi.
Editör: TE Bilisim