AK Parti Çorum İl Başkanı Mehmet Karadağ başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya AK Parti Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan ve Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, İl SKM Başkanı Eyüp Arslan, Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar ve parti yöneticileri katıldı. Toplantıda teşkilatların seçim koordinasyon merkezlerinin çalışmaları ve referandum sürecinde izlenecek yol haritası değerlendirildi.

AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, yeni sistem ile birlikte Türkiye’nin bölgesine ışık, mazlum coğrafyalara ise daha fazla umut olacağını söyledi. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ülkenin birlik, beraberlik ve huzuru için bir ilk adım olduğunu dile getiren Karadağ, daha müreffeh ve huzurlu bir gelecek için yeni sistemle birlikte nice adımlar atılacağını ifade etti.

Yüzde 50 ve üstü oy alan bir Cumhurbaşkanının ülkenin teminatı olduğunu dile getiren Karadağ, “Yeni sistemin getireceği istikrar ve güven ortamı Türkiye’nin daha güçlü bir atılım dönemine girmesine vesile olacaktır. Gelecek olan artık bir yükseliş dönemidir. Türkiye her alanda büyüme ve atılım dönemine girecektir. Beka kaygısı olmayan, yüklerinden kurtulmuş, geleceğe güvenle bakan bir Türkiye’de hızlı bir reformlar dönemi başlayacak, demokrasimiz gelişecektir. Türkiye her alanda mesafe alacak ve hız kazanacaktır. Yeni sistem ile birlikte, Türkiye dünyayı kıskandıran bir ivme yakalayacaktır. Ülkemizin demokrasi ve özgürlük destanı yazdığı 15 Temmuz bir milattı, 16 Nisan’la birlikte Türkiye artık yepyeni bir çağa giriş yapacaktır. Artık hiç kimse ve hiçbir güç Türkiye’yi yolundan çevirmeye yeltenemeyecek, Türkiye daha da büyüyecektir” dedi.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile darbelerin artık tarihe karışacağını dile getiren Karadağ, Türkiye’deki mevcut sistem darbelere zemin hazırladığını, artık darbelere zemin hazırlayan bu sistemi değiştirmek hem istiklal hem de istikbal meselesi haline geldiğini kaydetti. Mevcut sistemde, siyasi iktidar zayıf olunca, bürokratik vesayetin güç kazandığını ve ülkenin dış müdahale ime operasyonlara açık hale geldiğine dikkat çeken Karadağ, yeni sistemle bu risklerin ortadan kalkacağını ve Türkiye’nin demokrasi çıtası yükseleceğini belirtti.

Türkiye’nin son iki yıl içerisinde dünyada hiçbir ülkenin kalmadığı kadar teröre maruz kalan bir ülke olduğunu anlatan Karadağ, “Ülkemizin huzuru, güvenliği ve istikrarı bölgedeki bütün terör örgütleri tarafından tehdit edilmektedir. Dünya genelinde yaşanan karmaşa ve bölgemiz özelindeki yıkım ve felaketler Türkiye’nin hiç olmadığı kadar etkin ve sonuç alan bir sisteme geçişini gerekli kılmaktadır. Türkiye bu zamana kadar terörle en üst seviyede mücadele vermektedir. Ülkemiz gerek Suriye’de çözüm bulma gerekse de terör örgütleriyle mücadele konusunda öncü bir rol üstlenmeye devam etmektedir. Ülke olarak kararlı bir şekilde terörün kökünü kazımak için mücadelemizi azim ve kararlılıkla sürdüreceğiz. Öte taraftan, daha hızlı düşünen, daha hızlı organize olan, daha hızlı kararlar veren ve bunu anında uygulamaya geçiren bir yönetim sistemine de acil ihtiyacımız duyulmaktadır. İç ve dış güvenliği tam olarak sağlamak, terör eylemlerini en aza indirmek, terör örgütlerine diz çöktürmek için Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin bugünün dünyasında Türkiye için önemli bir sürecidir” şeklinde konuştu.

CHP’yi de eleştiren Karadağ, “CHP kısa bir süre önce Anayasa değişiklik paketi Gazi Meclisimizde görüşülürken fiziki saldırılardan kürsü işgallerine kadar varan bir yelpazede sert ve yakışıksız bir tutum takınmıştır. Yine CHP lideri Kılıçdaroğlu anayasa değişikliğinde Evet oyu verecek vatandaşlara ‘vatan haini’ benzetmesi yapıp, mezkûr değişikliğin ‘kansız’ kabul edilemeyeceğini ifade etmiştir. ‘Hayır’ kampanyasının en önemli ortağı HDP’dir. Bunun yanında Türkiye’yi doğrudan ya da dolaylı bir şekilde tehdit eden bütün yapılar da ‘hayır’ cephesinin bir bileşenidir. Bu yapılar ülkemizin kuruluşundan bugüne kadar aynı düşünce içerisinde devam etmektedir. Şanlı tarihimize baktığımızda bu yapılan oyunları görmekteyiz. 18 Mart’ta Çanakkale’de milletin istiklal ve istikbali kurtarılmış, sarsılmaz bir birlik ruhu oluşturulmuştur. Çanakkale bu milletin vatan ve bayrak sevdasının, köklü devlet bilincinin, derin tarihi mirasının kanıtıdır. Çanakkale’deki birlik ve kardeşlik ruhunu bugüne yansıtarak yeni sistemin de benzer bir birlik ruhunu milletimizin desteğiyle 16 Nisan’da yeniden taçlandıracağız. Bu topraklarda geçmişten günümüze kadar vatanı bayrağı milleti ve ezanı için canlarını hiçe sayarak göğsünü düşman mermilerine siper eden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Bizler birlik ve beraberlik ruhu içinde bu topraklarda var oldukça hiçbir güç ülkemizin bölünmesine ve parçalanmasına vesile olamayacaktır” dedi.

Toplantıda AK Parti Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan ve Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Cumhurbaşkanlığı sistemi hakkında bilgi verdi. Ceylan ve Kurt, referandumun Türkiye’nin geleceği için tarihi bir önem taşıdığının altını çizerek, ilçe başkanlarının ve belediye başkanlarının il teşkilatı ile koordineli ve uyum içerisinde sıkı bir çalışma yapmalarını istediler.

18 maddelik değişiklik paketinin halka çok iyi anlatılmasını isteyen Ceylan ve Kurt, Türkiye’nin aydınlık bir geleceğe ancak yeni anayasa ile yürüyebileceğini, ülkemizin ayağındaki prangaların başkanlık sistemi ile kırılabileceğini ifade ettiler.

Editör: TE Bilisim