AK Parti İl Başkan Yardımcısı Meryem Demir ve partide görevli bayanlar Seher Kara ile Esra Sünnetçi tarafından “Bir kaşık pirinçte olsa al gel” sloganıyla düzenlenen kampanyaya partililer ve vatandaşların ilgisi yoğun oldu. Kampanya çerçevesinde toplanacak olan yardımlar bir merkezde toplanarak ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak.
AK Parti Çorum İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, AK Partili kadınların bereketin anlatıldığı bir kampanyaya imza attığını belirterek, ihtiyaç sahiplerine yönelik ‘bir kaşık pirinçte olsa alda gel’ sloganıyla düzenlenen kampanyanın adının mandar olduğunu söyledi. Hayırda yarışan bir ekiple çalıştığını dile getiren Bekiroğlu, sadece seçim zamanlarında halkın yanında olan, halkı hatırlayan bir parti olmadıklarının altını çizdi.
Çorum’da yaşayan göçmenlerle ‘Ensar-Muhacir’ ilişkisi yaşadıklarını belirten Bekiroğlu, “Eksi 20 derece evinde sobası tütmeyen, yakmaya odunu olmayan aileler var. Biz ‘komşusu açken tok yatan bizden değildir’ hadisini düstur edindik. Valiliğimiz, belediyemiz, bu konuda elinden geleni yapıyorlar. Çorum’un en büyük sivil toplum kuruluşu olarak bizde garibimizi, gurebamızı bu soğuk kış günlerinde yalnız bırakmayacağız. Kadınlarımız parti çalışmalarının yanı sıra ekonomik ve sosyal manada da Çorum’a hizmet ediyorlar. Partili kadınlarımızın her zaman yanındayız. Düzenledikleri bu kampanya nedeniyle Allah onlardan razı olsun” dedi.



AK Parti Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç da, Peygamber efendimiz, Mekke’den Medine’ye hicret ettiğinde onları Medine’de karşılayan Ensar halkının bulunduğunu hatırlatarak, “Bugün bu yapılanlar bir nevi hicret döneminde Mekkeli kardeşlerine kucak açan Ensarların bir programı. Suriye’de Irak’ta vatanından, evinden, ocağından, ailesinden ayrılarak Türkiye’ye göç etmek zorunda kalan muhacir kardeşlerimizin ön planda tutulduğu, Çorum’daki ihtiyaç sahiplerinin de gözetildiği belki maddi anlamda çok büyük olmayan ama manevi olarak büyük bir kampanya. Bu kampanyadan sonra ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarının karşılanacağı daha büyük bir iyilik hareketini hayata geçireceğiz” diye konuştu.
Partili Seher Kara ise ziyaret ettikleri bir evde, sadece halıfleks üzerinde oturan çocukları gördükten sonra bu kampanyayı düzenlemeyi kararlaştırdıklarını belirterek, “O manzara gözümüzün önünden hiç gitmedi. Geceleri uyku uyuyamadık. Çorumlulara seslendik ‘bir kaşık pirinçte olsa alda gel’ dedik. Yoğun bir ilgi gösterildi. İnsanlık ölmemiş. Herkese teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.
AK Parti İl Başkan Yardımcısı Meryem Demir de, kampanyanın Çorum’un en ücra köşesine kadar duyurulacağını belirterek, bu sayede ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatacaklarını belirtti.


Editör: TE Bilisim