AK Partili belediye başkanları, “Pandemi sonrası belediyecilik vizyonu” konulu istişare ve değerlendirme toplantısı için Ankara’da bir araya geldi.

Ankara ATO Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantı, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iştirakiyle yapıldı. Koronavirüs tedbirlerine uygun yapılan toplantıya, AK Parti’den seçilen ülke genelindeki 794 il, ilçe ve belde belediye başkanı, 81 il başkanı, il kadın ve gençlik kolları başkanı, il yerel yönetimler başkanı katıldı. Çorum’dan da AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ali Evlüce, Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Çorum İl Genel Meclisi Başkanı Osman Günay, AK Partili Belediye Başkanları da toplantıda hazır bulundu.

MYK üyeleri ile AK Parti Kadın ve Gençlik Kolları MYK üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıda yerel yönetimler anlamında başkanlar birikimlerini de paylaştı. Toplantıda, 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra belediyelerin çalışmaları, pandemi sonrası belediyecilik vizyonu ve yerel yönetimlerde yeni yol haritası değerlendirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da yaptığı konuşmada; “Yerelde yaşanacak en küçük sıkıntının, memnuniyetsizliğin bedelini ülke çapında öderiz. Çalışmalarınızı yürütürken ufkunuzu sadece şehrinizin sınırlarına hapsetmemelisiniz. Attığımız her doğru ve yanlış adımın diğer 80 vilayetimizde menfi ve müspet yansımaları olduğunu bilmelisiniz. Genel Merkezimizde çalışmaları yapılan Yerel Yönetimler Reformu’nu önümüzdeki yasama yılında getirmeyi planlıyoruz. Böylece mahalli idarelerimizin pek çok kronik sorununu hal yoluna koymayı ümit ediyoruz” dedi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim