AK Parti, 22 Mayıs'ta yapacağı olağanüstü Büyük Kongre öncesi genel başkan adayı olarak Bakan Binali Yıldırım'ın ismini açıkladı. Genel Başkan Yardımcısı Çelik, partisinin MKYK toplantısı sonrası yeni genel başkanın ismini duyurdu. Çelik, AK Parti'nin iradesiyle ortaya çıkan yeni Türkiye'nin nice 19 Mayıs'lara daha büyük vizyonlarla geleceğini belirterek bayramı kutladı. Terörle mücadele kapsamında sürdürülen operasyonlara işaret eden Çelik, şehitlere Allah'tan rahmet diledi.
Ahmet Davutoğlu'nun aday olmayacağını hatırlatarak yeni bir aşamada olduklarını dile getiren Çelik, bu noktada aday olarak Binali Yıldırım’ın belirlendiğini kaydetti.

ALKIŞLARLA GELDİ
Salona alkışlar içinde gelen Binali Yıldırım, tebrikleri kabul etti. Partinin kurucularından olan Yıldırım 58'nci hükümet ile başlayan AK Parti iktidarında üst üste kurulan dört hükümette de görev aldı. 12 yıl aralıksız Ulaştırma Bakanlığı yaptı. Partinin üçüncü genel başkanı seçilecek olan Yıldırım ilk konuşmasında ise terör vurgusu yaptı.

TERÖR VURGUSU
Toplantının düzenlendiği salona AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mustafa Ataş ve Mehmet Ali Şahin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile birlikte giren kardeşleri İlhami ve Eyüp Yıldırım’ın da hazır bulunduğu salonda bir konuşma yapan Binali Yıldırım, terör belasının Türkiye'nin gündeminden çıkartılacağını söyledi.
Ömer Çelik’in ardından çıktığı kürsüde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı da kutlayan Yıldırım, 22 Mayıs'taki kongre sonrasında tüm teşkilat mensuplarıyla demokrasi şölenine hazır olduklarını, genel başkanlık görevine layık görülmenin onur ve gururunu yaşadığını söyledi. Davutoğlu’nun Erdoğan’dan aldığı bayrağı bugünlere başarıyla getirdiğini söyleyerek teşekkür eden Binali Yıldırım, kongrede kenetlenerek kutlu yürüyüşe devam edeceklerini ifade etti.
Yıldırım, konuşmasında “Milletim rahat olsun, bu terör belasını Türkiye'nin gündeminden çıkartacağız. Günümüz aydınlık, geleceğimiz mübarek olsun” diye konuştu.
(İHA)
Editör: TE Bilisim