Merkez İlçe Başkanı Av. Yaşar Anaç’ın görevinden istifa etmesi üzerine geçtiğimiz günlerde Merkez İlçe Başkanlığı’na vekaleten Yasin Özübek’in atandığı AK Parti’de yeni başkanı belirlemek üzere temayül yoklaması gerçekleştirildi.

AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ tarafından yapılan atama ile merkez ilçede başkan boşluğu yaşatılmazken, genel merkez de yeni başkanı belirlemek için harekete geçti. Çorum İl Koordinatörü Recep Yıldırım başkanlığında önceki akşam İl Başkanlığı’nda kurulan sandıkla teşkilat üyelerinin eğilimi belirlendi.

Temayülde Merkez İlçe Başkan Vekili Yasin Özübek’in yanısıra İl Genel Meclisi Üyeleri Erhan Akar ve Mustafa Alagöz, İsmail Üstündağ, Battal Çabuk, Hüseyin Aytaş ile Ayhan Boyraz yarıştı. Temayül yoklamasında il ve merkez ilçe yönetimi, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, mahalle başkan ve temsilcileri, kadın ve gençlik kolları başkanı, Düvenci Belediye Başkanı Necmettin Yalçın, merkez il genel meclisi üyeleri ile merkez köy temsilcileri oy kullandı. Seçimde her üye sıralama farkı dikkate alınmaksızın 3 adayın ismini oy pusulasına yazdı.

Temayül Yoklaması sonrası 7 olan aday sayısının 3’e düşürüleceği, belirlenen 3 ismin AK Parti Genel Merkezi’ne mülakat için çağrılacağı ve mülakatın ardından ise AK Parti’nin Merkez İlçe Başkanlığı’na atama yapılacağı öğrenildi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim