Sincan’daki Harikalar Diyarı’nda önceki akşam düzenlenen kutlamalarda Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım birer konuşma yaptı.

İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan kutlamalarda Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal ilk konuşmayı yaptı. Çeşitli sanatçılar tarafından AK Parti şarkılarının seslendirildiği etkinliğe AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, AK Parti Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan, Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir, İlçe Başkanları, Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi üyeleri ile bazı davetliler katıldı.

Katılımcı tüm davetlilere Recep Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül, Binali Yıldırım, Ahmet Davutoğlu'nun 15 Temmuz şehidi Çorumlu ünlü reklamcı Erol Olçok'u anlattığı “Erol Olçok Kitabı” hediye edildi. Bunun yanı sıra Yalçın Akdoğan tarafından kaleme alınan “Siyasi Liderlik ve Erdoğan” kitabı ile AK Parti'nin kurulduğu günden bu güne kadar yazılan ve söylenen şarkıların yer aldığı “Dünden Bu Güne AK Şarkılar” isimli bir albüm hediye edildi.

15 Temmuz hain darbe girişiminde 17 yaşındaki oğlu Abdullah Tayyip Olçok ile birlikte şehit düşen Erol Olçok’un kitabı kurucusu olduğu ARTER Ajans tarafından hazırlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Erol Olçok’u yakından tanıyan isimlerin onunla ilgili anıları ve görüşleri kitapta yer aldı.

AK Parti'nin 16. Yılı Belgeseli’nin gösterildiği etkinliklerde Başbakan Yıldırım bir konuşma yaparak Erdoğan’ın 14 Ağustos 2001'de diktiği fidanın bugün 16 yaşında genç bir çınar olduğunu söyledi. Konuşmasında 15 Temmuz darbe girişimine de değinen Yıldırım, “Milletin iradesine yapılan saldırıların hiçbirisini bu millet unutmayacak” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise 15 Temmuz’da hain FETÖ mensupları tarafından şehit edilen AK Parti’nin reklamcısı hemşehrimiz Erol Olçok’ı rahmetle andı.

“Türkiye’yi 15 yılda üç kat büyütmüş olmamız davamıza layığı ile hizmet ettiğimizin en büyük ispatıdır” diyen Erdoğan, AK Parti’nin davasının birlerce yıllık geçmişe sahip olduğunu, 2071’in tohumlarını atacaklarını da dile getirerek 16 yılda bu ülke için yapılanları anlattı. (Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim