İlçede faaliyet gösteren tekstil fabrikalarını ziyaret eden milletvekili adayı Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, fabrikada çalışan işçilerle görüştü. Kurt, ziyarette ayrıca fabrikada görevli ütücülerle birlikte ütü yaptı.
Kargı ziyaretiyle birlikte gösterilen ilgi karşısında Çorum siyasetine son ütüyü yaptıklarını dile getiren Kurt, “Bir önceki dönem AK Parti, Çorum’da üç milletvekili çıkarttı. Geçmiş dönemde bu tişörtte olduğu gibi hafif pürüzler vardı. Ama görüyorsunuz ki kadın eli değince o pürüzde ortadan kalktı. Çorum’da AK Parti 4’te 4 yapacak” dedi.
Çorum’un yıllardır bayan milletvekili çıkarmadığını belirten Ceritoğlu, Çorum’da siyasete artık kadın elinin değmesinin vaktinin geldiğini söyledi.
Türkiye’nin aydınlık geleceğine katkıda bulunmak için aday olduğunu dile getiren Ceritoğlu, “Sizlerin bir kadını bir anneyi destekleyeceğinizi biliyor, sizin desteğiniz ve işbirliğinizle Kargı’ya daha güzel şeyler yapmayı planlıyoruz. Şuanda planlarımızı başlattık. Sizlerin yaşayabileceği daha güzel zaman geçirebileceği sosyal alanlar, çocuklarımızın bilgi ve becerilerini geliştirebileceği, spor yapabilecekleri alanlarda faaliyet göstereceğiz. Yapacağımız bu çalışmalarda sizlerden destek istiyorum” diye konuştu.
Kadınlar için projelerinin bulunduğunu anlatan Ceritoğlu, “En önemli projemiz Kadın Kültür Merkezlerimiz olacak. Kargı’da olsun köylerimizde olsun bir kadınımız evinde yaptığı yiyecek ve el sanatları ürününü Kültür Merkezlerimiz vasıtasıyla satabilecek. Kadınımız ürünü sadece üretecek pazarlamasını, satışını biz yapacağız. Kargı’nın ürünleri başta Türkiye olmak üzere tüm dünyada tanınacak. Kargı ve Çorum’u dünyada tanınan, bilinen bir marka haline getireceğiz” dedi.
Ceritoğlu’na ziyaretlerde AK Parti İl Teşkilatlandırma Başkanı İsmail Yağbat, İl Yönetim Kurulu üyeleri Mesut Ceylan ve İlhan Öztekin, Kargı Kadın Kolları Başkanı Av. Gülhan Demiral, İl Genel Meclis Üyeleri Mesut Tuğrel ile Mustafa Yıldız eşlik etti.



(İHA)
Editör: TE Bilisim