AKP Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, “Sağlık Olsun” projesi kapsamında toplumsal bir sorun olan ve özellikle kırsal bölgelerde konuşma problemi yaşayanları kapsayan “Kekemeliğe Son” adı altında bir çalışma başlattıklarını söyledi.

Çorum’da faaliyet gösteren Hitit Konuşma Merkezi ile ortaklaşa yürütülecek olan proje kapsamında, köylerde konuşma güçlüğü yaşayan insanlar, muhtarlar aracılığı ile tespit edilecek ve rahatsızlığının giderilmesi için tedavi süreci başlatılacak.

Konuyla ilgili olarak Hitit Konuşma Merkezi Sahibi Bayram Karaoğlu ile ortak bir basın açıklaması yapan Erhan Akar, Merkez ilçe yönetimi olarak parti çalışmalarının yanı sıra toplumsal konularda da bir takım projeleri hayata geçirme arzusu içerisinde olduklarını belirterek, bu çerçevede Hitit Konuşma Merkezi ile özellikle köylerde kekeme olduğu için konuşma sıkıntısı yaşayan insanlara yardımcı olmak amacıyla bu projeyi başlattıklarını dile getirdi.

Muhtarlara seslenerek konuşma sorunu yaşayan insanların belirlenmesi için destek isteyen Erhan Akar, “Köylerimizde kekeme olan insanları bizimle veya Hitit Konuşma Merkezi ile irtibata geçirin. Bu insanlarımızı yaşadıkları rahatsızlıktan kurtarıp, mutlu olmalarını sağlayalım.” dedi.

Hitit Konuşma Merkezi Sahibi Bayram Karaoğlu da böyle bir projenin içerisinde yer aldıkları için mutlu olduğunu belirtti. Kekemeliğin ilaçsız bir şekilde seanslarla tedavi edilebilir bir rahatsızlık olduğunu dile getiren Bayram Karaoğlu, kekemeliğin yanı sıra hızlı konuşma, çocuklarda geç konuşma ve diksiyon konusunda da hizmetlerinin bulunduğunu anlattı.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim