Toplantıda gündem dışı söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Abdullah Meteoğlu, 5 Aralık Kadınlar Günü nedeniyle bir konuşma yaptı.

Aralık 1934 tarihinde “Kadınlara Milletvekili Seçme ve Seçilme Hakkı” veren yasanın kabulünün “Kadın Hakları Günü” olarak kutlandığını hatırlatan Meteoğlu, bu yasayla kadınların 82 yıl önce çeşitli siyasi ve sosyal haklar elde etmesinin önemli reformlardan biri olarak tarihe geçtiğini anlattı.

Kadına pozitif ayrımcılığı benimseyen AK Parti iktidarlarının, kaynakların eşit şekilde kullanıldığı, nimetlerin ve külfetlerin eşit bir şekilde kullanıldığı, nimetlerin ve külfetlerin eşit bir şekilde paylaşıldığı bir dünya düzeni ve bir ülke düzeni için mücadele ettiğini belirten Meteoğlu, AK Parti Kadın Kolları’nın bugün 3.5 milyon üyesi ile dünyanın en büyük kadın örgütlenmesi olduğunu dile getirdi.

Meteoğlu konuşmasında şunları dile getirdi: “Kadınların yaşamın her alanında eşit ve adil koşullarda yer alması İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin 1. Maddesinde yer alan “ Bütün insanlar özgür, onur ve haklar bakımından eşit doğarlar” ilkesinin de bir gereğidir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha minnet ve şükranla arıyorum.” Tüm kadınların, 5 Aralık Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” dedi.

(Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim