Teşkilat içinde en çok temayülden kimin isminin çıktığı merak konusu olurken, İl Başkanlığına atanacak isimde son sözü ise Genel Merkez söyleyecek.

AK Parti Çorum İl Teşkilatı önceki gün İl başkanını belirlemek için teşkilat temayül yoklaması yaptı. Av. Mehmet Karadağ’ın İl başkanlığından istifasının ardından yeni il başkanını belirlemek için Cumartesi günü saat 12.00’de başlayan temayül yoklaması AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, AK Parti Artvin Milletvekili Erkan Balta ve AK Parti Karadeniz Bölge Koordinatörü Yahya Çelik gözetiminde basına kapalı olarak gerçekleştirildi.

İl yönetim kurulu, merkez ilçe yönetim kurulu, il gençlik kolları ve il kadın kolları yönetimi, ilçe başkanları, partili belediye başkanları, ilçe gençlik ve kadın kolları başkanlarının katıldığı temayülde 200 kişiden 180’inin oy kullanarak gönüllerinden geçen ismi il başkanı olarak yazdığı öğrenildi.

Partililer oylamada adaylardan Yusuf Ahlatcı, Murat Günay, Erhan Akar, Halil İbrahim Kaya, Av. Haşim Ahlatçı ve Av. Ömer Kılıç arasından 3’ünün ismini yazarak oylarını kullandılar. Belediye başkanları, ilçe başkanları ve eski İl başkanları da komisyon ile özel olarak görüştü. Görüşmede başkanların birebir isimler üzerinde fikirlerini beyan ettiği de öğrenildi. Oylama sonuçları açıklanmadan oylar çuvala konularak genel merkeze götürüldü. Genel merkezin yapacağı değerlendirmenin ardından önümüzdeki hafta içerisinde yeni İl başkanını belirleyerek açıklaması bekleniyor.

KARADAĞ’A TEŞEKKÜR

Basına kapalı yapılan temayül yoklaması öncesinde Milletvekili Çelik bir konuşma yaptı. AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, partililerin temayülde sadece aday olanlarla ilgili değil, istedikleri şekilde istedikleri isme oy verebileceğini de söyledi.

31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinin Türkiye için son derece önemli olduğunu belirterek yeni seçilecek il başkanının Çorum'da seçim çalışmalarını yürüteceğini söyleyen Çelik, istifa eden İl Başkanı Mehmet Karadağ'a partiye verdiği hizmetlerden dolayı ötürü teşekkür etti. Çelik konuşmasında “İl başkanımızın görevinden ayrılmasından sonra her ilde yaptığımız gibi teşkilatımızın, yeni il başkanımızın belirlenmesi sürecinde temayülünü almak üzere buradayız. İnşallah yeni belirleyeceğimiz il başkanımızla ülkemiz için çok önemli olan 31 Mart seçimlerine hazırlanacağız. Belediye başkan adayımızın çalışmaları devam ediyor. İnşallah yeni il başkanımızla birlikte bu süreci en iyi şekilde devam ettireceğiz. Temayülde sadece aday olanlara oy kullanılacak diye bir durum söz konusu değil. Teşkilattaki arkadaşlarımız istediği şekilde oy kullanabilecek” diyerek sözlerini tamamladı.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim