Anvatar Otel’de düzenlenen basın toplantısında konuşan Büyük Birlik Partisi Çorum 1. sıra Milletvekili adayı Nihat Argut; Ak Parti hükümetini sert sözlerle eleştirip, 1 Kasım seçimleri için Çorum halkından destek istedi.
Argut, “Gönül isterdi ki ülkemizde her zaman güzelliklerden bahsedelim. Fakat ülkeyi yönetenlerin yanlış politikalarından dolayı güzelliklerden bir türlü bahsedemiyoruz. Ülkemizde insanlarımızın mutlu olacakları bir ortam yıllardır oluşturulmadı. Bu durum siyasilerimizin samimi olmamasından kaynaklanıyor” dedi.
13 yıldır tek başına iktidarda bulunan AKP’nin vatandaşlara mutlu bir hayat sürecekleri bir ortam oluşturmadığını iddia eden Argut, “Ülkemizin son 13 yılında milletimiz bir tek partiye yetki verdi. AKP tek başına iktidar olmasına rağmen insanları mutlu edecek bir ortam oluşturamadı. Ülkemiz iyi bir durumda değil. Uygulanan yanlış politikalar nedeniyle tarım mahvedildi, esnaf ve çiftçi bankalara borçlandırıldı. Devleti yönetenler vatandaşların para kazanmasını istenmiyor” ifadelerini kullandı.

“KÜRT SORUNU YOK, TERÖR SORUNU VAR”
Büyük Birlik Partisi’nin Meclis’e girmesi halinde ülkemizin refah seviyesini artıracağını belirten Argut konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Türkiye’de işsizlik yüzde 6-7’lerden yüzde 12-13’lere çıktı. Çorum’da ise 13 yılda istihdama yönelik hiçbir yatırım yapılmadı. İşsizlik hat safhaya vardı. Cari açık 14 milyar dolardan 100 milyar dolara çıktı. Basiretsiz davranıldığı için terör, ülkemizin başına bela oldu. Hem on binlerce insanımızın hayatına mal oldu hem de ekonomimizi mahvetti. Bilinmelidir ki; PKK terör örgütünün Kürt vatandaşlarımızla hiçbir bağı yoktur. Ayrıca ülkemizde Kürt meselesi diye bir sorun da yoktur. Sadece terör sorunu vardır. Siyasi irade tam olarak iradesini ortaya koysaydı, 12 Eylül Olayları da olmazdı, bugün maruz kaldığımız terör olayları da olmazdı.

“1 KASIM DÖNÜM NOKTASI OLACAK”
13 yıldır iktidarda bulunanlar, birçok vaatte bulunmalarına rağmen hiçbirini gerçekleştirmediler. Önce vatandaşların aleyhine kanun çıkarttılar sonra kanunu iptal ederek bir müjdeymiş gibi sundular. Yaptıkları hiçbir işte samimi değiller. Artık milletimiz bu yapılanları görsünler. Kendileri ile alay edilmesine izin vermesinler.
1 Kasım seçimleri ülkemiz için dönüm noktası olacak. Vatandaşlarımızdan istediğimiz; Büyük Birlik Partisi’ni değerlendirmeleridir. Bizler Meclis’te olduğumuz sürece halkımızın sorunlarının takipçisi olacağız ve tüm problemleri çözeceğiz. Devletimizi geçmişteki saygınlığına kavuşturacağız. Bunun için herkes safını belli etmeli ve Büyük Birlik Partisi saflarında birleşmelidir.”
(Onur MÜLAZIM)
Editör: TE Bilisim