AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Hacı Turan ve Çorum İl Koordinatörü Recep Yıldırım, çalışma ziyareti için önceki gün Çorum'a geldi.
Çorum'da parti çalışmaları ve 15 Temmuz süreciyle ilgili istişareler yapan Genel Merkez yöneticileri, AK Parti İl Başkanlığı'nda Çorum Sivil Toplum Kuruluşlarıyla (STK) bir araya geldi. Çorum'da İnsani Değerler Platformu adı altında birleşen ve 15 Temmuz sürecinde de Milli İrade Platformu adıyla kalkışmaya karşı duran Çorum Sivil Toplum Kuruluşları ile görüşen AK Parti Genel Merkez yöneticileri, STK'lara dik duruşlarından dolayı teşekkür etti.
İl Başkanlığı'ndaki toplantıya Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Hacı Turan ile İl Koordinatörü Recep Yıldırım'ın yanı sıra AK Parti İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu, Merkez İlçe Başkanı Av. Yaşar Anaç, Çorum Muhtarları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Doğan Kara, Çorum Muhtarlar Derneği Başkanı Abdulkadir Erdoğan, mahalle ve köy muhtarları, Çorum'daki Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ile üyeleri katıldı.
Toplantıda konuşan Teşkilat Başkan Yardımcısı Hacı Turan, 15 Temmuz sürecinde gözü dönmüş FETÖ hainleri tarafından ülkenin bölünmek istediğini söyleyerek, "Ancak bütün Türkiye'de olduğu gibi Çorum'da da kalkışmayı engellemek adına ilk saflarda Sivil Toplum Kuruluşları ve temsilcileri yer aldı" dedi. Çorum'daki STK'ların birlik olmayı başarabildiğini dile getiren Turan, birlik olmanın, milli bilince sahip bu kuruluşların gücünü pekiştireceğini vurguladı. Kalkışmanın ardından Milli İrade nöbetlerinde de Sivil Toplum Kuruluşlarının rolüne şahitlik ettiklerini ifade eden Hacı Turan, demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkan bütün Çorum STK'larına teşekkür etti.
BEKİROĞLU: "STK'LAR BAŞKOMUTANIN SESİNE KULAK VERDİ"
AK Parti İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu, 15 Temmuz gecesi FETÖ hainleri tarafından gerçekleştirilen kalkışmaya karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısına ilk uyanların başında Sivil Toplum Kuruluşlarının geldiğini söyledi. STK'ların kalkışma sürecinden sonraki gayretine de dikkat çeken Bekiroğlu, Demokrasi ve Milli İrade Nöbetleri sırasında STK'ların halkı asla yalnız bırakmadığını ifade ederek, "Bu duyarlılıklarından dolayı bütün Sivil Toplum Kuruluşlarımıza teşekkürü borç biliyoruz" dedi. (Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim