Geniş katılımlı ancak sade düzenlenen törene AK Parti Genel Başkanı, Başbakan Binali Yıldırım, Önceki Dönem genel başkanlar Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu’nun yanı sıra programa Genel Başkan Yardımcıları, Bakanlar, Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan, Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Çorum eski Milletvekilleri Agah Kafkas, Murat Yıldırım, Cahit Bağcı, Milletvekilleri, İl Başkanları, Belediye Başkanları, teşkilat yöneticileri ve partililer katıldı.
Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine karşı koyduğu sırada şehit düşenlerin anısına kutlama yapılmayan AK Parti Genel Merkezi önündeki program, şehitler ve gaziler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
Şehitler için Fatiha okunan törende, AK Parti'nin 15 yıllık hikâyesini anlatan sinevizyon gösterildi. Alandakilerin, genel merkez önüne kurulan dev ekranda izlediği sinevizyonda, 15 yıl önce Türk siyasi tarihinin yeniden yazılmaya başlandığı belirtildi. Sinevizyonda, “Erdemliler Hareketi” olarak ortaya çıkan AK Parti'nin 14 Ağustos 2001 tarihinde, Türk ve dünya sahnesinde yerini aldığı hatırlatıldı.
Program kapsamında eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Binali Yıldırım birer konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise törene katılanlara video konferansla seslendi. Erdoğan, yol arkadaşlarına seslenerek artık 15 Temmuz öncesi gibi davranamayacaklarını diye getirdi.
Çorum’dan AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç, İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, İlçe Başkanları Fatih Balcıoğlu, Abdullah Uysal, Yakup Torun, Alaaddin Coşkun, Mustafa Otuseki, Sadık Aşık, Osman Kara, Mustafa Lek, İlçe Belediye Başkanları Mustafa Aydın, Ekrem Ünlü, Remzi Torun, Osman Tangazoğlu, Taner İspir, Recep Çatma, Düvenci Belde Belediye başkanı Necmettin Yalçın, İl Gençlik Kolları Başkanı Ünal Yıldırım, İl ve İlçe Gençlik ve Kadın Kolları Başkanları’nın da katıldığı törende FETÖ'nün darbe girişimine karşı koyduğu sırada şehit düşen Çorumlu reklamcı Erol Olçok ile oğlu Abdullah Tayyip Olçok'a Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı dilendi.





(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim