AK Parti Çorum İl Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Erhan akar’ın aday olmadığı kongrede Gençlik Kolları Başkanlığına Ünal Yıldırım seçildi.
Kongreye AK Parti Çorum milletvekili Murat Yıldırım, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç, ilçe ve belde belediye başkanları ile partililer katıldı.
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, kongrede yaptığı konuşmada kuruluşundan bugüne kadar milletin istikameti, yönü nereyse AK Parti’nin istikametinin de, yönünde o taraf olduğunu söyledi.
Milletin yolundan şaşmadık ve şaşırmadıklarını dile getiren Başkan Külcü, bundan sonra da yine milletimizle el ele, gönül gönle yürümeye devam edeceklerinin altını çizdi.
AK Parti’nin bir dava olduğunu dile getiren Külcü, “AK Parti sadece bir slogan partisi değildir. Milletvekili kazanmak isteyen, belediye başkanlığı kazanmak isteyen, makam ve mevki peşinde koşan insanların olduğu bir parti değildir. Biz bir davayız. Bu dava da Filistin’in duası vardır. Somali’nin duası vardır. Bosna’nın duası vardır. Arakan’ın duası vardır. Gözü yaşlı anaların, babaların, yiğitlerin, dul kalmış kadınların duası vardır. Biz asla bu beklentiyi boşa çıkaramayız. Onun için özellikle söylüyorum ki, biz büyüklerimiz olarak ne yapılması gerekiyorsa onu yapmaya hazırız. Siz de gençlerimiz olarak, kardeşlerimiz olarak lütfen üstünüze düşeni her anlamıyla yapın ki milletin umudu duası heyecanı kırılmasın” dedi.
AK Parti Çorum İl Başkanı Rumi Bekiroğlu ise, iç güvenlik paketi yasası hakkında açıklamada bulundu. Muhalefetin yasa tasarısındaki birkaç maddeye takılıp kaldığını dile getiren Bekiroğlu, eylemlerde marjinal guruplardan masum vatandaşları korumak için bu yasa değişikliği yapıldığını ve bunları kimsenin görmediğini belirtti.
Benzer uygulamaların AB ülkelerinde de varolduğuna dikkat çeken Külcü, “Türkiye’de olmasının engel bir durumu yoktur ki. Bu yasa tasarısı ABD, Fransa, İngiltere, Almanya ve İrlanda yasalarında bulunan yasalara benzer yasalardır. AB uyum yasa tasarısıdır bu maddeler. Bakın, son 6 yılda Molotof kokteyli ile işlenilen suçlar toplam 5 bin 458 adettir. Bu saldırılarda 3 polis 4 sivil vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. 436 polis 1 asker ve 127 vatandaş yanmıştır bakın yanmıştır. Suçsuz masum 127 vatandaşımız yanmıştır Molotof kokteyli ile. 8 ambulans, 163 belediye otobüsü, bin 936 polis aracı, 2 askeri araç, 507 özel ve kamuya ait araç, 2616 tane sivil vatandaşımıza ait aracı yakılmıştır. Yine 290 okul, 44 sağlık birimi, 5 ibadethane ki bunlar camidir. 161 siyasi parti binası ki bunların büyük çoğunluğu AK Parti binasıdır. Binalarımızı kül duman etmişlerdir. 234 emniyet binası ve toplamda 2 bin 931 adet bina da hasar görmüştür. Şimdi devlete diyorsunuz ki hem benim malımı, canımı ırzımı koru, hem de bu kanunu çıkartma. Yok böyle bir şey. Biz huzur istiyoruz. Biz güven ortamında yaşamak istiyoruz. Onun içinde bu yasaların kanunlaşmasını istiyoruz. AB uyum yasalarında olan bir yasanın Türk yasalarında olmasına biz bir mana veremiyoruz ve bunun başka bir amaçla yapıldığını biliyoruz” ifadelerini kullandı.
AK Parti Çorum milletvekili Murat Yıldırım ise, gençlerin yalnızca Anadolu’ya değil, dünyaya yön vereceğini belirterek, “Tüm teşkilatlar kol kola ve inanıyorum ki Haziran seçimlerinde sandıkları sizler patlatacaksınız ondan hiç şüphem yok. Eğer gençler sizler sandıkları patlatamazsanız, Cumhurbaşkanımız, “Obama orada 3 tane Müslüman şehit ediliyor ve sessiz kalamazsın” diyemezdi. Bunu Anadolu’nun verdiği güçle söylüyor. Eğer bugün Simon Perez’e sen katilsin diyorsa, sizlerin verdiği destekle söylüyor. İşte onun için sizler kıymetlisiniz. Sizlerin gecesi gündüzü olmamalı. Ailesini, eşinizi çocuklarınızı sevmelisiniz ama davanızı inancınızı daha çok sevmelisiniz. Rabbime Şükürler olsun ki bunu da sizlerde görüyoruz. Türkiye’nin neresine gidersek gidelim Hakkari’si de, Edirne’si de, Muğla’sı da Coşkuyla kongreler yapıyoruz. Benim bu son dönemim ama hizmetlerime bir nefer olarak devam edeceğim” şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilisim