1999 yılında ilimizin 4 büyük ilçesini de kazanarak dikkatleri çeken MHP aradan geçen 20 yıllık süreçte Sungurlu’yu yeniden alsa da daha sonra bu ilçeyi de İYİ Parti’ye kaptırmıştı. MHP 20 yıl aradan sonra Sungurlu’yu yeniden alamasa da bu kez Osmancık ve İskilip’te ipi göğüsleyerek sükse yaptı.

Çorumluların büyük ilgi gösterdiği ve ilçelerde de büyük çekişme yaşanan seçimin resmi olmayan sonuçlarına göre AK Parti Alaca, Bayat, Dodurga, Uğurludağ, Laçin, Kargı, Oğuzlar ve Ortaköy, MHP Osmancık, İskilip ve Boğazkale, CHP Mecitözü ve İYİ Parti ise Sungurlu Belediye Başkanlığı’nı kazandı. Çorum’un iki beldesinde ise ipi AK Parti adayları göğüsledi. Resmi olmayan sonuçlara göre İlçe Belediye Başkanları şu şekilde belirlendi.

“Alaca AK Parti Adayı Halil İbrahim Şaltu. Bayat AK Parti Adayı Ekrem Ünlü. Boğazkale MHP Adayı Mesut Ocaklı. Dodurga AK Parti Adayı Mustafa Aydın. İskilip MHP Adayı Ali Sülük. Kargı AK Parti Adayı Zeki Şen. Laçin AK Parti Adayı İdris Görünmez. Mecitözü CHP Adayı Veli Aylar. Ortaköy AK Parti Adayı Taner İspir. Oğuzlar AK Parti Adayı Muzaffer Yıldırım. Osmancık MHP Adayı Ahmet Gelgör. Sungurlu İYİ Parti Adayı mevcut Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner. Uğurludağ AK Parti Adayı Remzi Torun, Ortaköy Aşdavul Beldesi AK Parti Adayı Mehmet Çelik. Merkez Düvenci Beldesi AK Parti Adayı Necmettin Yalçın”

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim