Bu menfur kalkışma ile karanlık hedeflerine ulaşma hesabı yapanların darbeye karşı onurlu bir refleksle karşı duran halkın direnişi ile karşılaşarak bozguna uğradığını hatırlatan Bolat, AK Ocaklar Çorum Teşkilatı olarak darbe girişiminin ardından gerekli eylem ve tepkileri sokağa çıkarak gösterdiklerini bildirdi.
Türkiye üzerinde planlı bir şekilde uygulamaya konulan askeri darbe girişiminin sadece mevcut meşru hükümet ve siyasi iktidarı hedef almadığını söyleyen Bolat, “Halk iradesine, toplumsal barışa ve huzurumuza çılgınca ve pervasızca saldırı yapılmıştır. Emir-Komuta hiyerarşisi dışında bir grup askerin tüm milletle karşı karşıya gelme pahasına yaptığı kalkışmada birçok masum vatandaşımız kardeşimiz canice katledilmiştir Bu menfur kalkışma ile karanlık hedeflerine ulaşma hesabı yapanlar darbeye karşı onurlu bir refleksle karşı duran halk direnişi ile karşılaşmış ve bozguna uğramışlardır” diye konuştu.
Darbe girişimiyle ilgili bir açıklama yapan Bolat şu görüşlere yer verdi: “Şunu kesinlikle unutmasınlar ki; Habil ile Kabil arasında ki kavgada Habil’in yanında olduğumuzu, Hz. İbrahim ile Nemrut arasında ki kavgada Hz. İbrahim’in yanında olduğumuzu, Hz. Musa ile Firavun arasında ki kavgada Hz. Musa’nın yanında olduğumuzu, Miloseviç ile Aliya İzzetbegoviç arasında ki kavgada bilge kralın yanında olduğumuzu ve 28 Şubat darbecilerine karşı Erbakan hocamızın savunan adamın yanında olduğumuzu, 15 Temmuz paralel FETÖ darbecilerine karşı başkomutanımız reisi Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Bizler Ak Ocaklar ailesi olarak selam, dua ve ahde vefa derneğiyiz demiştik. Şimdi vefa zamanı şimdi birlik, beraberlik zamanı ve ikinci emre kadar meydanlardayız. FETÖ terör örgütünün başını çektiği bu alçakça, şerefsizce yapılan darbe girişimini şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. TBMM'de bulunan milletvekillerimizden haklın sesine cevap vererek idam cezasının getirilmesini arzuluyoruz”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim