Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir ve Kadın Kolları Çevre, Şehir ve Kültür Birim Başkanı Sema Yılmaz öncülüğünde organize edilen gezi AK Parti İskilip İlçe Başkanı Mustafa Lek'in eşi Şule Lek ve İskilip Sosyal Politikalar Başkanı Hafize Kahraman'ın rehberliğinde gerçekleşti.

AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir, AK Parti İl Yönetim Kurulu üyeleri, AK Parti İl Kadın Kolları Üyeleri ve İskilip İlçe yönetiminin katıldığı gezide İskilip' in tarihinden kültürel yapısına, ekonomisinden doğal güzelliklerine kadar her konuda bilgi alındı.

AK Parti Kadın Kolları üyeleri, gerek istihdam gerekse ilçeye yarattığı katma değerle İskilip ekonomisinin temel dinamiklerini oluşturan Ganik Şekerleme Fabrikası ve showroomu ile Greyder Ayakkabı Fabrikası ve showroomunu gezerek fabrika sahiplerinden bilgiler aldı. Ganik Şekerleme Fabrikası Sahibi Mustafa Yavuz Aslan ve Greyder Ayakkabı Fabrikası ortaklarından Mehmet Ergül’den fabrikalar hakkında bilgi alan Ak Parti Kadın Kolları üyeleri daha sonra bakır ve ağaç oyma ürünlerin satıldığı dükkanlar, el emeği sepetlerin satıldığı dükkanları gezdi.

AK Parti Kadın Kolları üyeleri, Hitit döneminde yapılan ve ilçeyi saran İskilip Kalesi'nin tarihi hakkında İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Hafize Kahraman’dan bilgi aldı. İskilip’te türbeleri de ziyaret eden AK Partili kadınlar, daha sonra İskilip Meydanı’ndaki kapı önünde çekilen hatıra fotoğrafının ardından ilçeden ayrıldı.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim