AK Parti Genel Merkezi tarafından bugün ATO 'da Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşecek Kadın Şurası'nda AK Parti Kadın Kolları ilimizi tanıtacak. 17 ülkeden, ülkenin 81 ilinden kadınların, AK Parti teşkilatlarının, belediye başkanlarının katılımıyla yapılacak olan Kadın Şurası'nda AK Parti İl Kadın Kolları ilimizin yöresel ürünlerinden oluşan stant açacak.

Çorum standında Çorum leblebisi, Çorum mantısı, Oğuzlar77 cevizi, cevizli sucuk, ceviz tarhanası, Uğurludağ' da üretilen lavantalardan keseler, bal, sebzeli erişte, tandır çöreği, kesme kadayıf, turşu, Dodurga ayvası ve ayva pekmezi, kuşburnu pelvedesi, Çorum'un yöresel desenlerinin işlendiği örgü kilim, çorap ve eldivenler, beyaz pekmez, yufka ekmek, Çorum şekerlemesi, Osmancık pirinci, Kargı bezi, Kargı tulum peyniri, iğne oyaları, çeşitli el nakışları yer alacak.

AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir, şurada ilimizin tanıtımı için dört bir koldan hazırlandıklarını belirterek “Çorumlu kadınlar olarak emeğin ürüne, sanata nasıl dönüştüğünü, kadınların isterse, imkan verilirse neler yapabileceğini Kadın Şurası standımızda göstereceğiz” dedi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim