AK Parti Genel Merkezi tarafından ATO’da Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşen Kadın Şurası’nda AK Parti Kadın Kolları ilimizi tanıttı. 17 ülkeden ve 81 ilden kadınların, AK Parti teşkilatlarının, belediye başkanlarının katılımıyla yapılan Kadın Şurası’nda AK Parti İl Kadın Kolları ilimizin yöresel ürünlerinden oluşan stantlar açtı.

AK Parti Çorum standında Çorum leblebisi, Çorum mantısı, Oğuzlar77 cevizi, cevizli sucuk, ceviz tarhanası, Uğurludağ' da üretilen lavantalardan keseler, bal, sebzeli erişte, tandır çöreği, kesme kadayıf, turşu, Dodurga ayvası ve ayva pekmezi, kuşburnu pelvedesi, Çorum'un yöresel desenlerinin işlendiği örgü kilim, çorap ve eldivenler, beyaz pekmez, yufka ekmek, Çorum şekerlemesi, Osmancık pirinci, Kargı bezi, Kargı tulum peyniri, iğne oyaları, çeşitli el nakışları yer aldı.

Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, İlçe Belediye Başkanları’nın da hazır bulunduğu standı Altındağ Belediye Başkanı hemşehrimiz Asım Balcı da ziyaret etti. AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir de Kadın Şurası’nda ilimizin tanıtımı için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini, ilçelerden gelen kadınların el emeği ürünlerini sergilediklerini ve Çorum standının davetlilerin büyük ilgisini çektiğini söyledi.

Şurada düzenlenen toplantıya katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı konuşmada; “Türk kadınları 1934 yılında seçme ve seçilme hakkı elde etmiş olmalarına rağmen, bu konudaki asıl büyük atılımı son 17 yılda gerçekleştirmişlerdir. Siyaset kurumunda kadınların temsil oranını yüzde 4,5 seviyesinden, mesela Türkiye Büyük Millet Meclisinde yüzde 17’nin üzerine çıkarmayı dönemimizde başardık. AK Parti’nin başarısının sırlarından biri, belki de en önemlisi, kadınlara ulaşmayı, onların gönlüne girebilmeyi başarmış olmasıdır. Bu neticeye, yılın 365 günü ev ev dolaşan, her kadınımıza ulaşmak için çaba gösteren, onların dertleriyle hüzünlenip sevinçleriyle mutlu olan dava arkadaşlarımızın çabalarıyla ulaştık” dedi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim