Devlet Tiyatro Salonu’nda büyük bir coşku ile “AK Parti İle Siyaset Gençleşiyor, Türkiye Güçleniyor” teması ile düzenlenen toplantıya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu ile birlikte AK Parti Çorum Milletvekili MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan, Milletvekili Erol Kavuncu, Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül, İl Başkanı Mehmet Karadağ, Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, İl Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir, AK Parti Genel Merkez MKYK Üyesi Burak Ak, Gençlik Kolları İl Başkanı Muhammed Fatih Temur, ilçe belediye ve belde başkanları, ilçe teşkilat üyeleri katıldı.

Toplantı da ilk olarak divan heyeti oluşturuldu. Divan başkanlığına Rıza Çoşar getirilirken, üyeliklere ise Ferhat Şahin, Serap Taşkın, İbrahim Şişli ve Rıfat Sarıyer seçildi. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşları, aziz şehitlerimiz ve vatanın bölünmez bütünlüğü için canlarını feda etmekten çekinmeyen gazilerimiz için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda Genel Merkez tarafından hazırlanan video gösterisi de ilgiyle izlendi.

Salonu Türk ve AK Parti bayrakları ile donatan ve büyük bir coşku ile sık sık çeşitli sloganlar atılan İl Gençlik Kolları Danışma Meclisi’nde ilk konuşmayı da Gençlik Kolları İl Başkanı Muhammed Fatih Temur yaptı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla andığını belirterek konuşmasına başlayan Temur, AK Parti davasının zaman, mekan ve mekanın ötesinde bir anlayışla ülke için canını feda etmekten çekinmeyenlerin davası olduğunu vurguladı.

“Bu dava yeniden doğuş ve yükselişin hayaliyle yaşayan gençlerin davasıdır” diye sözlerine devam eden Temur, AK Gençlik olarak davalarının büyüklenme değil, büyüklere hizmet etme davası olduğunu, Liderleri Recep Tayyip Erdoğan ile yanyana kolkola hizmet ettikleri için Allah’a şükrettiklerini, göreve geldiklerinden beri gece gündüz demeden davayı yüceltmek için çalıştıklarını açıkladı. Göreve geldiklerinde Turgut Özal Konferans Salonu’nda İl Danışma Meclisi yaptıklarını, şimdi ise Devlet Tiyatro Salonu’na sığmadıklarını söyleyen Muhammed Fatih Temur, bir sonraki toplantıyı da Atatürk Spor Salonu’nda yapmayı planladıklarını vurguladı.

“AK GENÇLİK SEÇİME DAMGA VURACAKTIR”

Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en genç bakan, milletvekili ve parlamento döneminin yaşandığını, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sık sık gençlerin siyasette daha aktif rol alması gerektiğini dile getirerek gençliğe güvenini ortaya koyduğunu, kendilerinin de bunun için mücadeleyi sürdürdüğünü anlatan Temur, “AK Gençlik olarak her seçimde partimizin seçimden zaferle çıkması için canla başla çalışıyoruz. Önümüzdeki 31 Mart seçiminde de Çorum’dan büyük bir zaferle sandıktan çıkmak için gece gündüz demeden çalışacağız. Sabah saat 7’den gece yarılarına kadar ilimizi bayraklar ile donatmaya ve sizlerin yanında olmaya hazırız. Bu yerel seçime de biz damgamızı vuracağız. Seçimlerde Gençlik Kolları’ndan arkadaşlara da yer verilmesi bizleri daha hırslı ve güçlü şekilde çalışmaya teşvik edecektir” dedi.

AKAR’DAN ÖVGÜ

AK Parti İl Gençlik Kolları Teşkilatı’nın Çorum’a ve partilerine yakışır çalışmaları olduğunu belirten Merkez İlçe Başkanı Akar ise “Bu gençlik daha güzel daha iyi yerlere gelecektir. Bilindiği gibi Genel Başkan Yardımcımız Jülide Sarıeroğlu’nun Bakanlığı döneminde 1 milyon taşeron kadroya geçirildi. Buraya gelirken yolda taşeron işçilerimiz teşekkürlerini iletmemi istediler. Bizler Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ndeki gibi bir gençliği yetiştirmek istiyoruz. AK Parti gençliği bu millet, vatan ve memleket için bizden de daha güzel hizmetler yapacaktır” dedi.

GÜL: “BU GENÇLİK MİLLETİN UMUDU”

Belediye Başkanı Zeki Gül de Türk gençliğinin milletimizin umudu olduğunu söyledi. Bu ülkenin geleceğiyle ilgili planlar yaparken böyle bir ortamda gençlerin coşkusunun kendilerini gururlandırdığını söyleyen Gül, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gençliğin önünü açtığını, AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan’ın bu ülke için yaptıklarının gençlik tarafından unutulmaması ve unutturulmaması gerektiğini ifade etti.

“GENÇLİĞİ İHMAL EDENLER GELECEĞİNİ DE İMHA EDER”

Milletlerin en büyük zenginliğinin iyi yetişmiş genç nesil olduğunu ifade eden Milletvekili Kavuncu ise “Bugün dünyada bir çok ülkenin nüfusundan fazla gencimiz var. Sizlerle gurur duyuyorum. Gençliğini ihmal eden nesiller, geleceğini imha ederler. Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’ın 2023, 2053 ve 2071 vizyonuna sizlerle birlikte gerçekleştireceğiz. Unutmayın ki Liderimiz Erdoğan da sizler gibi 15-16 yaşından beri bugünlerin hayalini kurarak bugünlere gelmiştir. Sizler de aynı yaşlarda bu mücadeleye başladınız. Ben 30 yıldan fazladır gençlerleyim. Önümüzdeki dönemde 2023 hedeflerini gerçekleştirme adına sizlere büyük görevler düşecek. Seçimde tüm Çorum’da yeniden iktidar olacağız. Bu seçimde de partimizin bayrağını yine en üst noktaya dikeceğinizden hiç şüphemiz yoktur” şeklinde konuştu.

“ALDIĞIMIZ EMANETİ YÜKSEĞE TAŞIYACAĞIZ”

AK Parti Gençlik Kolları Genel Merkez MYKY Üyesi Çorum Koordinatörü Burak Ak da gördüğü coşkuyu övdü. AK Gençliğin mirasyedi olmadığını, göreve geldikleri günden beri çok çalıştıklarını söyleyen Ak, Bosna, Irak, Suriye’den sonra sıranın Türkiye’ye geldiğini, gençliğin ecdadımız gibi bu topraklara sahip çıkacağını, aldıkları emaneti daha yükseklere taşımak için mücadele edeceklerini sözlerine ekledi.

Toplantıda daha sonra İl Başkanı Mehmet Karadağ, Milletvekili Ahmet Sami Ceylan ve Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu birer konuşma yaparak çeşitli konulara değindiler. Toplantı plaket ve sertifika töreni ile son buldu.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim