Araştırmacı­Yazar ve Aile Danışmanı Saliha Erdim’in konuşmacı olarak katıldığı konferans, Devlet Tiyatro Salonu’nda gerçekleşti. Konferansa, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün eşi Hatice Külcü, Kent Konseyi Kadın Kolları Başkanı Şaheste Uçar, Kent Konseyi Üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
Konferansın açış konuşmasını yapan Şaheste Uçar, kadın merkezli sosyal bilinçlendirme çalışmalarının olduğunu ve olmaya devam edeceğini ifade ederek “Bilinçlendirme çalışmaları kapsamında çeşitli konferans ve seminerler organize ettik. Alanlarında uzman kişiler öncülüğünde Çorum halkına özellikle de hanımlara ulaşmaya çalışıyoruz.” dedi.
Uçar’ın konuşmasından sonra sahneye çıkan Saliha Erdim sunumunda Aile hayatının bireylerin mutluluğuna ve huzuruna destek verdiğini, bu yüzden de ailenin yeterli bir kurum olması gerektiğini kaydeden Erdim, "Aile toplumun en temel birimidir. Toplumuzun huzurlu olması için önce bireyin huzurlu olması ve ailelerin huzurlu olması gerekmektedir. Bunun için kadın kardeşlerimize fazlaca iş düşmektedir.” dedi.
Erdim Konuşmasında mutlu bir aile hayatı için, “Anne ve baba ailenin mimarıdır”, “Mutluluk için değişime önce kendinden başla”, “Kültürel değerlerimizi korumalıyız”, “Ailede huzuru sağlamanın yolları”, “İyiliği başlatan siz olun”, “Aile ile barışık özgüvenli ve başarılı çocuk nasıl yetiştirilir?”, “Ailede iyi iletişim için kime ne görev düşer?” konu başlıklarını işledi.
(Elif Suar TURALI)
Editör: TE Bilisim