Kent Konseyi Başkanı Turhan Candan, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün eşi Hatice Külcü, Kadın Meclisi Başkanı Şaheste Uçar, yönetim kurulu üyeleri, Kadın Kültür ve Sanat Merkezi Müdürü H. Nuran Hakyemez ve çok sayıda kadının katıldığı konferans TDED Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
Program öncesi kısa bir konuşma yapan Kent Konseyi Başkan ve Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, konsey olarak yaptıkları çalışmalarda Çorum’da birlikte yaşama duygusuna katkı sağlayan etkinlikler düzenlediklerinin altını çizdi. Kadın Meclisi’nin çalışmalarını önemsediklerini dile getiren Candan, “Bugün de aile hayatımızda karşılaştığımız sorunlarla ilgili Saliha Erdim hanımefendi bizleri bilgilendirecek. Sizler bu tür etkinliklere ilgi gösterdiğiniz sürece hem belediye olarak hem de kent konseyi olarak bu çalışmalara devam edeceğiz. Asıl olan şehrimizin ve toplumun huzurudur” dedi.
Program sonunda Hatice Külcü, Saliha Erdim’e çiçek takdim etti. Saliha Erdim de Hatice Külcü ve sevenleri için “Hayat filminden kurtarıcı kareler” adlı kitabını imzaladı.
Uzman psikolojik danışman ve psikoterapist Saliha Erdim, konferansta yaptığı konuşmada insanların son zamanlarda hep kendisini mutsuz hissettiğini söyledi. Aile hayatının bireylerin mutluluğuna ve huzuruna destek verdiğini, bu yüzden de ailenin yeterli bir kurum olması gerektiğini kaydeden Saliha Erdim, “Aile toplumun en temel birimidir. Toplumda birilerinin yanlış şeylerle meşgul olması bizim de yanlış yapacağımız anlamına gelmiyor. Birey olarak elimizden geldiğince Allah’ın emirlerine uymalıyız. Çocuklarımıza örnek olursak toplumsal huzurumuz kendiliğinden gelişecektir” dedi.
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün eşi Hatice Külcü de konferanstan sonra yaptığı konuşmada, gelişmiş toplumlarda ailelerin bir bir çözüldüğünü, bu durumun da bir toplum için en büyük sorunlardan olduğunu söyledi.
“Kadınlar olarak yuvalarımıza ve evlatlarımıza sahip çıkmalıyız” diyen Hatice Külcü, “İnşallah bizler 2023’leri 2071’leri en güzel şekilde birlikte inşa ederiz ve insanlığa örnek bir toplum oluruz” diye konuştu.
(ÇORUM HABER)
Editör: TE Bilisim